Karl marx'ın bir sözüdür diye biliyorum.
Doğrudur din tacirleri geçmişte olduğu kadar günümüzde de bulunmaktadır.
Dini duyguların istismarı ile bağnaz kişiye istenilen her şey yaptırılabilir din bir uyusturucudur.
inanma kardeşim sana inan diye yalvaran mı var illa islamı karşına alacaksan hiç ama hiç inanma boşver, git dünya üzerinde elmaya tapan var git elmaya tap nedir islamdan alıp veremediğiniz.
10 tane çocuğa tecavüz edilmesini herkes umursuyor, lakin aynı olay okullarda da oluyor onları neden umursamıyorsunuz. Yoksa laiklik mi Afyon verdi size. Birbirinizin bacılarını becermekten bir tane bakıre kız kalmadı lan hangi afyondan bahsediyorsunuz? Git yaşını, başını almış bir gardiyandan sor bakalım tecavüzden yatan adamlar hangi pisliği içip o işi yapmışlar. Senin kutsal suyun içkiyi içtiği için sarhoşken oluyor cinayetler, kazalar ve tecavüzler. Git bir sor gerçeği öğren. işkembeden propaganda yapmanın faydası yok size.
hayır din bonzaidir. marx bu konuda çok doğru demiş ama artık bonzai dönemi ve din bunu sağlıyor. din bedava uyuşturucudur. insanları aptal bırakıp sonra uyutuyor ve bu aptallıktan faydalananlar bu öküzleri kullanıyor. sonra bunlar işte böyle höykürüyor.
"Din afyondur" tâbiri komunistler tarafından uydurulmuştur. Türkiyede'ki komunistler bunu "islam" için kullanırlar. Onun için bende burada "islâm"ın afyon değil bilâkis hareketliliği ve dinamizmi emreden bir din olduğundan bahsedeceğim.
islâm, tembelliğin, uyuşukluğun o derece de karşısındadır ki, her ferde gördüğü bir yanlışlığı eliyle veya diliyle, yani nasıl mümkünse o sûrette düzeltmeyi emreder. Bu emir, vâki olana, hak ve adli korumak adına bir müdâhale demektir. Modern rejimlerde olduğu gibi bu müdahâleyi bununla vazifeli bir zümreye, meselâ polise mahsus kılmayıp umûma yaymıştır. Sonra da sözle ve fiille hiç bir şey yapma imkânı yoksa "kalben buğz"u emretmiştir. Tâ ki, ferdin müşahede ettiği fâsid söz veya hareket, kendisi için zamanla tabiîleşip de muhalefet hissi zâil olmasın. Üstelik bu sonuncu hâli, yani kalben buğz edilmesi ile iktifa edilmesini, imânın en zayıf bir derecesinin icâbı olarak ilân etmektedir.
Bu da demektir ki, yanlışa müdâhale, iman îcabı bir tavırdır. Ancak unutmamak gerektir ki, bu müdâhaleci tavır sadece yanlışa karşı değildir. Aynı zamanda doğruyu emretmek hususundadır ki, bunun şer'i adı: "emr-i bi'l-ma'ruf nehy-i ani'l münker"dir ki, bu ibâre, "doğruyu emretmek, yanlışı men etmek" demektir.
Nitekim Âl-i imran Sûresi'nin 110.ayetinden "siz insanlar içinden çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz. iyiliği emreder, kötülükleri men edersiniz." Anlaşılacağı üzere iyiliği emredip kötülükten nehyetmek ilâhi bir emirdir. Bu da her müslümanı islâm'ın bir nevi polisi yapar.
Ayrıca yine bir hâdis-i şerifte buyurulan "hepiniz çobansınız ve çobanlığınızdan mesulsünüz" başka bir hadis-i şerifte ise "hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, hemen ölecekmiş gibi de âhiret için çalışmayı emreden" bir dinin özü dinamizm değilmidir ? Buna afyon demek ne derece mantıklıdır.
Ayrıca islâmda toplum, idâre edenlere karşı mutlak bir itaatle mükellef değildir. Bu itâat, adâletle kâimdir. Adaletten ayrılan hüküm sâhiplerine itâat değil, isyan vacip olur. Bunun şer'i adı ise, "huruç ale's sulta" yâni otoriteye baş kaldırmaktır. Bu da islâmda ki dinamizmin bir tezâhürüdür.
Diğer taraftan zamanla ortaya çıkacak yeni yeni meselelerin islâmın kıymet hükümleriyle te'lif edilebilmesi için, ehline, "içtihat kapısı" kıyamete kadar açık bırakılmıştır. Sistemin, bilhassa sosyal hükümleri itibarıyla durağanlaşmasını önlemek üzere, samimi islâm âlimlerine tanınan bu salahiyete ilaveten bir de her yüzyılda bir "müceddid" yani yenileyicinin zuhûru müjdelenmiştir.
Hulâsa edersek, bu derecede dinamik olan bir dine komunistlerin afyon demesi onların islâmdan bi-haber olduklarının göstergesidir.
din yaratıcılığın ölümüdür. ironinin dibi dimi. insanın yaratıcıya inanırken yaratıcılık yetisini kaybetmesi. afyon çeken gene bir aksiyon yaratır beyninde.
debe editi: şakalan ne debesi dini kötüledim burası ekşi bile olsa debe olmaz bu.
Din halkı yönetmek isteyen kişiler için bir afyondur.
Yoksa din her millette her ulusta ve her devlette olduğu gibi kutsaldır.
Halkı yönetmek isteyen insanlar dini afyon niyetine kullanıp bilinçsiz ve cahil bırakılan kitleyi yönetmek için kullanır dini.
Yani dinin afyon falan olduğu yoktur, şayet halk bu kadar cahil ve nefsane isteklerine bu denli bağlı olmasaydı kitleleri yönetmek için din kullanılamazdı.
Ne demiş sparta kanunları, sparta kanunları hırsızlara değil hırsızlığı beceremeyenler içindir.
(bkz: din ıphonedir) önermesi kadar gerçekçi ve ciddiye alınması gerekendir.
arkadaşlar! dinin içerisinde tüm esaslarını icra edecek biçimde yer almamış bir iki zibidinin sözlerine bakmayın. gerçek Müslüman kuranı kerimde tarif edilir. ağzı hayır için bi kere bile açılmamış cenaup şeytan tohumlarının laflarına bakmayın...
dini çıkar odaklı BiR yönlendirme ARACI OLARAK SiYASETE ALET EDERSENiZ, DiN ELBETTE BiR AFYON HALiNi ALIR.
DÜŞÜNMEYi VE DAHA iYi OLANI SORGULAMAYI BIRAKIP KENDiNi YERYÜZÜNÜN HAKiMi OLARAK GÖREN iKTiDARLARA BIRAKAN BiR iNSAN DA BU AFYONUN ETKiSiNDE DEMEKTiR.