dilbilgisine asiri onem vermenin gereksizligi

    4.
  1. sadece virgül'ün bile cümlede ne büyük bir anlam değişikliğine sebep olduğuna ilişkin klişe örneği yazmak cevap olarak yeterlidir.
    (bkz: oku baban gibi, eşek olma)
    10 ...
  2. 2.
  3. 7.
  4. 6.
  5. amaca göre değişen gerekliliği ve gereksizliği durumdur. dil öğreniminde kuralları doğru ve yerinde kullanma ile dili akıcı kullanma yaklaşımları arasında bulunan en önemli farktır.
    3 ...
  6. 3.
  7. Türkçe'nin can çekiştiği şu günlerde belki de en önem verilmesi gerek şeylerden birinin gereksiz olduğunu söyleyen önerme.
    4 ...
  8. 9.
  9. 'yaıpaln bir arşaıtrmaya gföe bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamaları öenm tşamıatkadır.geirsi taammen kamradaaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir.'
    kaynak:(#1506363)

    verilen örneğin, kurgulanışına hiç uymadığı tespittir. çünkü dilbilgisi sadece harflerin ya da kelimelerin nasıl dizildiğiyle ilgilenmez. noktalama işaretleri ve eklerin nasıl yazılacağı ve hatta kelimelerin nasıl okunacağı da dilbilgisinin ilgilendiği şeylerdir.

    bir dilin doğru yazılması ve doğru okunması için o dilin kuralları bilinmelidir.
    daha fazla sanal bellek israfına da gerek yoktur.*
    2 ...
  10. 14.
  11. Fransa'da dili korumak için yasa çıkarılıyor efendi, biliyor musun? Yani beğenmediğin, emperyalist dediğin Avrupalı, dilini kanun gücüyle koruyor.

    aha da tanım: yanlış önermedir. birincisi, gereksiz değil, çok gereklidir; ikincisi, aşırı önem vermeyelim de ne kadar önem verelim? çizgiyi nerede çekeceğiz, sınırı nerede koyacağız? kimin aşırı, kimin kararında önem verdiğine nasıl karar veriyoruz? Hadi bi' anlatıver güzelim!
    2 ...
  12. 12.
  13. kesinlikle gereksiz değildir. sözlükte dilbilgisi yanlışlarına biraz müsamaha gösterilse, bir kısım yazarın bokunu çıkaracağı kesindir. o yüzden yazıma dikkat etmek gerekir.
    2 ...
  14. 13.
  15. her dilin kendine ait bir sistematiği , bir kurallar düzeneği vardır . bu iki kere ikinin cevabı kadar net ve su götürmez bir gerçektir . bunun yanında her ulusun kendine ait maddi ve manevi kültürel değerleri vardır , olmalıdır da ...

    dil toplumların yaşayışlarını , gelenek ve göreneklerini , tarihsel dönemler içindeki durumlarını , toplumsal hareketlerini bize sunan bir aynadır , nehirdir ...
    bu söylediklerimiz aslında bir yerde düğümlenmektedir . o da dilimize sahip çıkmamız gerçeğinden başka bir şey değildir .
    dilimizi korumanın yollarından birisi de dilimizi iyi bilmekten ve kullanmaktan geçer , geçmelidir de !
    bir yazının yazın değeri taşıyabilmesi için , yazıyı yazanın yazdıklarını iyi bir şekilde ifade edebilmesi için mutlaka dilbilgisi kurallarına hakim olması gerekmektedir .

    dil bir toplumun her şeyidir . bir toplumun dili o toplumun namusudur
    2 ...
  16. 10.
  17. saçma ve gereksiz bulanın kelime haznesine öpücük kondurası durum. ayrıca "o saki bir ibnedir, götü malı al donan" cümlesinin doğru okuyana tdk bereket tanrısı heykeli verecek.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük