dicle eğitim enstitüsü matematik mezunu, diyarbakır silvan doğumlu kürt edebiyatı roman yazarı. 2002 yılında "kakil" adlı ilk romanıyla apec förlag ab den ödül adlı. 2003 yılında " bişirina şermini" adıyla ikinci romanı yayınlandı. yaşamını halen diyarbakırda sürdürmekte.
türk düşmanı yayın kuruluşu apec förlag tan ödül almış, toplamda 1300 satış rakamına sahip hiper yazar. edebiyat yazarı hemde. dünya üzerinde hiç bir yerde okulu ve profesörü olmayan "kürt edebiyatı" yazarı. ne kadar acaip değil mi? bizim çocuklar türk dili ve edebiyatını senelerce okuyor, bir takım insanlar daha tam olarak dinamikleri oluşturulamamış ve halen üzerinde 190 lehçe ile kurultay yapılan bir dilin edebiyatçısı oluyor.
velhasıl; tek özelliği kürt olması, ikinci özelliği türkiye dinamiklerine karşı durması olan bununla beraber bir takım türk düşmanlarından ödül alabilen, toplam satış rakamı 1500 ü aşmamış (bizim boklu ilhanın şiir kitabı bile 3bin sattı lan) bir adam.
hah ismi işte "w" ve "q" harfleri içeriyor. senelerce ermenilerle beraber aynı ırktan geldiğini savunan, samiyiz diye bağıran, asalayı destekleyen kürt terakki cemiyetleriyle samilik adına bir takım işlere girişenler şimdiler de "ari" ırktan geldiklerini söyleyerek onların alfabesini kullanıyor.
ulan komikoğlu komiksiniz be. nerde 180lik sarışın güzeller güzeli helga, nerde 160 lık sivilce suratlı yumruk kadar burnu olan tek kaş dilaver. ha? nerde. ya bi yürüyün gidin propagandanızı başka yerde yapın.
Orhan pamuk evveli zaman önce Nobel den ödül aldı, Nobel, Türkiye düşmanı dediler, kitabında sırf 1 milyon ermeni 30 bin kürt katledildi tezine bağladılar en popülerinden tutululanından , yani kıssadan hissesi efenim Orhan pamuk bir türk dili edebiyatı işçisiyken yaranamadı, kursağında kaldı ödülü; yetmedi amerikaya yeleşti şu an saygın bir üniversitede öğretim görevliliği yapıyor. sonra neymiş beyin göçü oluyor muş.*
Neyse klavyenin omurgası yok yazıyor da yazıyor işte, öyle bir şey yok efenim kürt edebiyatı , şimdi olmadığını ispatlayalım *:
Ömer hayam ın öncülü olan ona ilham vermiş 935-1019 yılları arasında yaşamış baba Tahir uryan * kürt değildir mesela , hiç Kürtçe şiir yazmamıştır.
1590-1660 yılları arasında yaşamış ünlü şair feqiye teyran da kürt değildir yine 1651 doğumlu mem u zin destanının yazarı ahmedê xani de kürt değildir.
Harvard , Princeton gibi dünyaca ünlü okullarda kürt dili üzerinde araştırma yapan kürt akademisyenlerden de bihaberiz ,mehrdad r. izady , zana farqini ,malmisanij gibi dünyanın tanıdığı akademisyenler hayal ürünü olan bir dil buldular uzayın boşluklarında onunla uğraşıyorlar .
Zamanı ve ingilizcesi iyi olanlar bu kaynaklara baksın bi zahmet: belki yabancı olanın sözleri tatlı gelir hani dillerini seviyoruz babından, ingiliş teacher. Sevdiğimiz için onların dillerini bir de onlardan dinlemek istersek bu dilin hikayesini, tarihsel ve dilsel gelişimi için bkz:
d.n mackenzie(the origins of kurdish)
c.j edmonds (some developments in the use of Latin character fort he writing of kurdish)
amir hasanpour(the languange factor in national development: the standartionof the kurdish language)
işte adı üzerinde yazan kürt edebiyatı roman yazarı da bu ürünün, dilin devamı, tamamlayıcısıdır.
herneyse efenim bir testiyi ne kadar doldurursan doldur istediği kadarını alırmış derler eskiler, biz testiye suyu doldurduk musluğa da açtık , artık su ile testi arasına girmek doğru olmaz.