diktatörlerin sonu

entry8 galeri18
    8.
  1. Adolf Hitler: intihar
    Benito Mussolini: idam
    Saddam Hüseyin: idam
    Muammer Kaddafi: Ayaklanma sırasında öldürüldü
    Nikolay Çavuşesku: idam
    Adnan Menderes: idam
    Bunların hiçbiri demokratik yollarla devirilmediler
    Başımızda ki adamında sonu bunlar gibi olacaktır muhakkak
    Bize de izlemek düşer.
    2 ...
  2. 7.
  3. --spoiler--
    asıl diktatör kemal kılıçdaroğlu'dur.

    --spoiler--

    Recep Tayyip Erdoğan
    Kemal Kılıçdaroğlu
    Devlet Bahçeli
    Üçü de benim gözümde diktatör zaten.
    1 ...
  4. 6.
  5. asıl diktatör kemal kılıçdaroğlu'dur.
    0 ...
  6. 5.
  7. --spoiler--
    ben ortada bir diktatör göremiyorum dediğimdir. halk b.k yese bile memnun adamın ağzında dişi yok köle gibi üç kuruşa çalışıyor ama memnun, kız köle gbi işçi asgari alıyor kk'ye el işareti yaprak oyunu reise basıyor. bu adamı halk seçiyor kendinizi kandırmayın. hadi oy çalınıyor diyelim yüzde 52 alıyor yine hepsi mi çalıntı bunların?. halk seviyor ben kimseye zerre acımıyorum artık. kimseye kuruş vermeyin tanıdık harici. olmayan sondur.
    --spoiler--
    Adolf Hitler'de seçimle başa geçmişti
    Ama sonu belli.
    0 ...
  8. 4.
  9. Ya darbe ile
    Ya isyan ile
    Ya da suikast ile biter.
    2 ...
  10. 3.
  11. Zimbabve'yi 37 yıl yönettikten sonra 93 yaşında görevi bırakan Mugabe'nin cenaze töreninde stadyum boş kaldı: Gittiği için mutluyuz, neden cenazesine gideyim?

    https://tr.sputniknews.co...m_campaign=URL_shortening
    1 ...
  12. 2.
  13. 1.
  14. Tarihin en kanlı diktatörlerinden Adolf Hitler, 1934'de Hindenburg'un ölümü üzerine devlet başkanlığı ile başbakanlığı birleştirerek diktatör oldu. 2. Dünya Savaşı'nda tüm dünyaya büyük acılar yaşatan Hitler, 1945 Nisan ayı sonunda, Almanya'nın yenilgisi kesinleşip Ruslar Berlin'de ilerlerken, son anlarda evlendiği Eva Braun ile beraber intihar etti.

    Avrupa'nın ilk faşist lideri olan Benito Mussolini de italya'da 1922'de başa geçmesiyle baskı ortamı başladı. Duçe, Faşist Parti dışındaki diğer partileri kapattı. Sendika hareketlerini kanun dışı ilan etti, kitap ve gazetelere sansür getirdi, eğitimi sıkı kontrol altına aldı ve bunun gibi birçok düzenleme yaptı.

    Mussolini ile sevgilisi Clara Petacci, 28 Nisan 1945'de italyan mukavemetine mensup savaşçılar tarafından öldürüldü. Ertesi gün Mussolini, sevgilisi ve birkaç yandaşının cesedi Milano'da Loreto Meydanı'nda sallanıyordu.

    Avrupa'nın son diktatörlerden Nikolay Çavuşesku ise komünist lider Gheorghiu-Dei'nin 1965'te ölümünden sonra, Romanya'nın lideri ve Devlet Konseyi Başkanı oldu. Serbest düşünce ve medya üzerinde çok sıkı kontrol uygulamaya başlayan Çavuşesku, her şeyi karneye bağladı. Bu uygulama, ciddi yiyecek, giyecek ve ilaç sıkıntısı yarattı. Halk açlık sınırında yaşarken Çavuşesku lüks ve ihtişama dayalı bir yaşam sürdürdü.

    Doğu blokunun göçmesiyle birlikte Çavuşesku'nun iktidarı sallanmaya başladı. 1989 yılında Çavuşeku, Macar asıllıların yaşadığı Timaşvar'da gösteri yapan halka ateş açılmasını emredince, başlayan devrim hareketi dalga dalga yayıldı. 22 Aralık 1989 tarihinde karısıyla birlikte kaçmaya çalışırken yakalandı ve ihtişamlı yaşamı, eşiyle birlikte idam mangası önünde son buldu.

    Balkanları kan gölüne döndüren eski Yugoslavya'nın, savaş suçu işlemek suçundan Lahey'deki mahkeme tarafından yargılanan eski devlet başkanı diktatör ruhlu Slobodan Miloseviç, 11 Mart'ta hücresinde kalp krizi geçirerek öldü.

    Portekiz'de 1932 yılında iktidara gelen Antonio de Oliveria Salazar, 36 yıllık iktidarında halkına büyük acılar yaşattı. 1968'de beyin travması geçirdikten sonra 27 Temmuz 1970'te öldü.

    Filipinler'de 1986'da halk ihtilaliyle devrilen ve yurt dışına kaçan Ferdinand Marcos, 1989'da Hawai'de öldü. Ülkesinin milyonlarca dolarını yurt dışına kaçırdığı bilinen diktatörün eşi imelda Marcos ise sahip olduğu binlerce çift ayakkabısı ile dünya kamuoyunun uzun süre dikkatini çekmişti.

    32 yıl boyunca adını Zaire olarak değiştirdiği Kongo'da iktidarda kalan Mobutu Sese Seko, kendi adını da Mobutu Sese Seko Kuku Nbengdu Wa Za Banga'ya (Zaferden zafere koşan) çevirdi. Mobutu, ülkesinin ekonomik iflası ve zorlamalar karşısında 1990 yılında çok partili sisteme geçerek, ilk kez muhalefetten gelen bir başbakan ile iktidarı paylaşmak zorunda kaldı. Kabile birliklerinin iktidarı ele geçirmesinden sonra Fas'a sığınan Mobutu, 7 Eylül'de sürgünde yakalandığı kanser hastalığından öldü.

    Paraguay'ı 1954-1989 arasında diktatörlükle yöneten General Alfredo Stroessner, 35 yıllık iktidarın ardından 1989'da devrildi ve Brezilya'ya kaçtı. Diktatör, 93 yaşında sürgünde hayatını kaybetti.

    Etiyopya imparatoru Haile Selasiye'yi 1974'te deviren askeri yönetimin önde gelen ismi olan Mengistu Haile Mariam'ın, 1975'ten 1991'e kadar süren yönetim süresince yüz binlerce Etiyopyalı ülkesini terk ederek, çeşitli ülkelere sığınmak zorunda kalmışlardı. 1991 yılında devrilen ve Zimbabve'ye sığınan devrik diktatör, ülkesinde yapılan gıyabi yargılamasında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

    Darısı son diktatörün başına.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük