diş ağrısı için ilk olarak aklımıza ağrı kesiciler gelir ama ağrı kesiciler diş eti ve damaklara zarar vermektedir. en iyi tedavi bitkisel yollarla yapılar ilaçlardır.
değişik ilaçlar :
-bir miktar tuzu parmağınıza alın ve ağrıyan dişinize bastırın.
-sarımsak ilk önce ezilir. ezildikten sonra ağrıyan dişin etrafına masaj yapılarak sürülür. bu tedavi bir süre sonra ağrıyı kesicektir.
-karanfilin içinde bulunan tohumu alın ve ağrıyan dişin üstüne koyunuz. sonrasında küçük bir baskı ile bastırarak, biraz dişin üstünde bekletiniz.ağrı büyük ölçüde kesilecektir
-vs...
gittim doktora. korkular içerisinde yirmilik dişim için muayene oldum. ve dolphin 500 diye analjezik antienflamatuar 10 tabletlik bir ilaç yazdı. ama ben kullandım mı? hayır. dişim ağrıdıkça gözüm kayıyor hapa ama yok, kullanmayacağım.
ilaca milaca gerek yok aslında. ağrıya yabancılaşmak denen teknik olay başarılabildiğinde dişinde bi ağırlık oluyor ama canını yakmıyor gibi birşey oluyor. tamamen düşünceyle hem de. ne demişler beyin bedave.
bir takım ağrı kesiciler alınır, genelde ağrı geçer. ancak ağrı diş kökündeki bir abseden kaynaklanıyorsa o abse etraf dokuya boşalıncaya ya da antibiyotikle baskılanıncaya dek ağrı geçmez. adamı hoplatır, zıplatır, acillere götürür. acilden sktiredilirsiniz, hoplayıp zıplamaya devam edersiniz.
kafayı bulup sızmak da bir yöntemdir, tavsiye ederim ama diş hekimine sarhoş gitmeyin, bakmıyor ipneler...
1 adet karanfili ağrıyan diş üzerine koyarak ısırmak faydalı olacaktır. Dişinol vb ilaçlarda, doktorların uyuşturmak için vurdukları iğnelerde karanfil özü bulunmaktadır.
apranax etkilidir ancak fazlası mideye zarardır. bunun yanında diş ağrısı gece dayanılmayacak boyuttaysa acil diş hastanesine gidip anestezi vurdurmak, o gece kusursuz uyku sağlar.
ayrıca yatar pozisyondayken kanın başa fazla gitmesinden dolayı sancı artar. yüksek bir yastıkta yatmak veya yarı yatar pozisyonda uyumaya çalışmak daha az ağrı çekmeyi sağlayacaktır.