antika rektörlük binası, mor renkli enstitü binası, ilgisiz öğrenci işleri ve ağaçlarla dolu bir bahçeye sahip, kafanızı kaldırdığınızda üzerinizden 10-15 tane yeşil papağanın geçebileceği, edebiyat bölümü çatısında atmaca ya da şahin gibi yırtıcı kuşların olduğu, bahçedeki çimlerde gezen kaplumbağayı elma ile besleyebileceğiniz tek kampüstür.
mezun olalı beri çok şeyin değiştiğini farkettiğim neredeyse her gün önünden geçip gardiyan edalı güvenlik görevlilerini görünce aklıma buca cezaevini getiren yine de dokuz eylül üniversitesi'nin en iyi kampüsü olma özelliğini koruyan güzide yerleşke.
Her ne hikmetse biz mezun olduktan sonra kendini yenilemeyi akıl edebilmiş fakülte. Bulunduğu kampüsün içerisinde aynı zamanda izmir Meslek Yüksekokulu (bkz: iMYO) da mevcuttur. Caffetto ve Denge Cafe (eskinin Beyaz Cafe'si) adında iki büyük kafeteryaya sahiptir. Eğitim olarak çok üst düzey olmasa bile hala Türkiye'nin en iyilerindendir.
kazandığımı dün öğrendiğim ve güzel olmasını umduğum fakültedir. duyumlara göre kampüs görünüş olarak güzel ama kampüs dışı çok düzensiz bir yerleşimi var, eğitim olarak zaten türkiye'nin önde gelen okullarından biridir.
bef adı verilen kantininde ps3'ün 15 dakikasını 1 lira olduğu fakültedir.cafetto diye bir kantin var o da güzeldir hoştur.befe göre biraz daha dağınık staylası vardır.bide afrodizyak var sanırım o da halısahanın yanında pek kalabalık olmuyor orası genelde.
boktan kampüs. içeride sigara bile satılmaz. abuk bir iki kantin bozması; ama muhabbeti güzeldir. hocalar kasar her daim. sinir bozucu bir arka kapısı (imyo) vardır. park yeri olmaz çoğu zaman etrafında, araç da içeri sokulmaz zaten. en iyi tarafı bir tek cumhuriyet gazetesi satılır. eğitimci adam posta, vakit, zaman okumasındır, bilir de anlatmaya çalışır sanki. çıkarsın ön kapıdan; tam karşında bir liraya ekmek arası... ne var içinde bilinmez ama yenir. az yukarı heykele doğru, çadır kafe: peşmerge kampı tadında vasatın da altında. ama gidilir. yürü biraz daha ömrümün en uzun, ömrümün en bitmez, ömrümün en karanlık anları: banka sıraları... asla boş olmaz orası. aklın varsa iş bankasından, ziraat bankasından uzak dur diye hayali bile haykırır. tamam kal orada, ya ilk eshotla kaç kaçabildiğin semte: bornova olur, kordon olur, karşıyaka olur, incir altı da olur ya da dön hemen o sevmediğin boktan okuluna.
değişmiş midir? muhakkak değişmelidir...
izmir e de dokuz eylül üniversitesine de yakışmayan kampüstür. insanlar izmirde okuyacaklarına sevinirken resmen dağa tırmanmak zorunda kalıyolar her gün. onu bilin öyle tercih edin.
Dağın tepesinde olan fakülte değil kampüstür. Adı da Tınaztepe kampüsüdür. Buca Eğitim Fakültesi bahçesi ile meşhurdur ve oldukça da güzeldir. imyo olmasa tadından yenir lakin onlarda kardeşimizdir. Türk Dili ve Edebiyatı okuyorsanız sadece bahçenin size güzel gelmesi kuvvetle muhtemeldir.
bahçesinden başka güzel bir yeri bulunmayan bef kantininin kapanmasıyla hayatın bittiği sadece baharda çimlerde oturarak sigara içmenin keyifli olduğu ayrıca gereksiz olarak meslek yüksek okulunu bünyesinde barındıran fakültedir. sıkıcıdır.
her ne kadar okuldan nefret etsem de bir bucalı olarak buca da olduğu için sevdiğim bir yerleşkedir. yeri güzeldir merkezidir. izmirin heryerine ulaşım kolaylığı vardır.
öğrenci işleri ilgisiz kampüs. en belirgin özelliği öğrenci işlerinin umursamaz hal ve hareketleri, evet. onun dışında yeşillik, güzel bir yer. eğitimci kadrosu da iyi.
Türkiye'nin en iyi eğitim fakültelerinden birisi.
Doğal yaşam alanı ve bir sit alanı olan kampüs. Hatta son günlerde özgürce kampüste takılan bir atımız bile olmuştur. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1047455/+