mustafa kemal i bahane edip devrimciyim, tek yol devrim, daima sol kazanır, devrimci ruh ölmez nidaları atanların büyük kısmı devrimci değil anarşisttir. öncelikle lafım kesinlikle gezi olaylarına değil yine sığ görüşlüler atlamasın ortaya.
devrim; tdk da 'Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik' diye geçer. atatürk devrimi 3 e ayırmıştır. daha fikir faaliyet ve ihtilal dir bunlar. sonuncusu yıkıp yeni düzen kurmaktır.
şimdi yüzleri peçeli ellerinde kırmızı bayraklar ve molotoflar olan şu gençleri unutalım. devrime yeniden bakalım. devrim; dönemin şartlarına uygun davranmak ve çağına bağlı kalmak demektir. bu kötü birşey mi ? tabi ki değil. kim tüm dünyayı 50 yıl geriden takip etmek ister ki ? devrim döneme çağa ayak uydurmaktır. eğer mahkemeler hukuka aykırı davranıyorsa mahkemeler kapatılabilir ve bu yerine alternatifi getirilerek hukuksal devrim gerçekleştirilebilir. (allah aşkına sakın buradan hsyk kanuna bağlayıp yine akp li damgası vurmayın sadece aklıma bu örnek geldi şimdi) bu toplum için faydalıdır öyle değil mi ?
fakat tekrar etmek gerekirse benim gibi genç ve henüz hayatı siyaseti toplumu insanları yeni tanıyanlar da bana katılacaktır ki devrim kelimesi artık bir şeytan gibi gelmeye başladı gözümüze. neden derseniz en başa dönelim. elinde kırmızı bayraklar olan, (türk bayrağı değil, bunu şimdiden söyleyeyim ki yine 2-3 andaval çıkmasın) polise ve askere taş ile molotof atanların ağzından düşmeyen bu devrim kelimesi, insanları bu kelime ve kavramdan çekinmeye itiyor. allah aşkına kaç taneniz sokaklarda böyle tipler görmek istiyor ?
devrim polise molotof atmak mıdır ? devrim cumhuriyeti yıkıp darbe ile yönetime el koymak mıdır ? devrim nedir ? ters gidene dur demektir. ters gidene böyle mi dur deniyor ? atatürkçü devrimci bunu yapmak arkadaşım hakkını düzgünce aramak varken devrimci güç mü veriyor sana bu molotof yapma dersini ?
yanlış bir lafım varsa affola. ben devrim gibi çağına bağlı kalma anlamındaki güzel bir kelimeye kuşku ile yaklaşmak istemiyorum. hakkınızı eylem kanunlarıyla arayın molotofla taşla değil.
Birbirinden kulliyen farklidir.Anarsi devlet karsitligidir, devlet otoritesinin taninmamasi durumudur. Devrim, muhafazakarligin karsitligidir. Koklu degisim anlamina gelir. Devlet otoritesinden bagimsiz bir fikirdir.
Anarsik bir devrim de olabilir, teokratik bir devrim de olabilir. Halk devrimi de olabilir. Tepeden inme bir devrim de olabilir. Cografik bir devrim olabilir, askeri devrim olabilir vs vs...
Devrim koklu degisimdir, siyasi bir anlam icermek zorunda dahi degildir.
Devrimcilik, ideolojik degisimleri kokten uygulamak demektir. Bu sebeple aslinda devrim ile anarsi arasindaki tek baglanti, devrim yapmak icin bazen devlet otoritesini tanimamak gerekliligi olabilir.