eski osmanlıca dan hala vazgeçemeyen , dünün kafası ile muhafazakar bir görüşe sahip , devrim kelimesini solculukla eşgüdüm bir kelime gibi algılayan * insanların kullandığı kelime ikamesi.
80 sonrası kırpılmış, mustafa kemal ilkelerinden devrimciliğe inkılapcılık denmesidir. hala okullarda 6 ilke öğretilirken - 'devrim' kelimesinden mi korkulur bilinmez - devrimcilik yerine inkılapçılık lafı çocuklara alıştırılır. türk insanının, mustafa kemal'in ileri devrimci ruhundan uzaklaşması için her çaba gösterilmektedir.
o kadar korkmuşlarki adının anılmasını bile yasakladılar. devrim kelimesinden korkuları boşuna değildir. darbeci zihniyetin kabusuna yeni isim inkılap olmuştur. olsundur.
bir harf, hatta bir harfin üzerindeki küçücük bir nokta nelere kadir demektir.
inkılap bildiğimiz devrim demektir. biraz kurcalayanlar, aralarında fark bulabilirler mutlaka.
inkilap ise (noktaya dikkat) köpekleşme demektir.
yani "devrimcilik demek yerine inkilapçılık demek" devrimciliğe hakaret etmektir.
inkılapçılık demek ise gereksizliktir zannımca. bütün bir literatürü değiştirmeyi de gerektirebilir. örneğin devrimci yol'a inkılapçı sol falan demek gerekecektir. komik olur.
devrim, adı üstünde devirmektir. yerine birşey getirmez. inkılap ise bozulmuş, eskimiş, çağın ihtiyaçlarını karşılamayan kurumların yerine yenilerini koymaktır.
(bkz: inkılap ulan inkılap)
yükselen devrimci hareketten korkan egemenlerin "devrime" olan antipatisini gösterir. bu uygulamaya maruz kalan benzer ülkelerden biride yunanistan dır.albaylar cuntası iktidara geldiğinde yunanca da tek başına kullanıldığında ölümsüz anlamına gelen "z" harfi yasaklanmıştı.