şimdi bazı o.çocukları var. fatura ödemeden yaşayan, onu bunu kaçak kullanıp devlete kazık atan o.çocukları bunlar. bunların dışında farkı bir gurup daha var. vergilerini düzenli ödeyen, kullandıkları her şey yasal olan bir gurup. sonra bir devlet var. o.çocuklarının verdiği zararın bedelini, yasal takılan tayfadan çıkarmaya çalışıyor. yani legal olan grup, dürüst oldukları için 2 kat cezalandırılıyor. yani bu denklemden şu anlamı çıkarırsak yanılır mıyız;
illegal takılırsan hayat daha kolay. kimse sana bulaşmaz, insanların sırtından geçinirsin.
legal takılan biriysen devlet seni cezalandırır. hem kendi masraflarını, hem de başkalarının masraflarını ödemek için çalışırsın. çok çalışırsan çok kazanırsın. çok kazanırsan çok vergi ödersin. ne kadar çok vergi ödersen o kadar çok o.çocuğunun yaşamına katkıda bulunursun. kısacası o.çocuklarına çalışırsın istesende istemesende. sonra bu o.çocuklarıyla mücadele zırvaları dinlersin devletten. yani devlet bir taraftan kendi besler o.çocuklarını, diğer taraftan sana da besletir. sonra gelir o.çocuklarıyla mücadele diye götünü yırtar lafta. sonra o.çocukları sana ya da sevdiklerine bir şekilde zarar verir. yani kendi kendine zarar vermeni sağlar devlet.
2. bir sonuç olarak da, devletin bahsi geçen o.çocuklarını desteklediğini söylesek yanılır mıyız? illegalliğe göz yummak, onları cezalandırmak yerine üzerine düşen görevleri yerine getiren masum vatandaşları cezalandırmak o.çocuklarına yardakçılık etmek değil midir? o.çocuğuna yardakçılık yapan da o.çocuğu değil midir? devletin bize verdiği bu eğitimden sonra illegal bireyler olmaya karar versek bizi bununla suçlayabilirler mi? hani bir çocuğa ekmek almak yerine, ekmek çalmayı öğrettikten sonra, ekmek çalıyor diye o çocuğu suçlayabilir miyiz? suçlayamayız.
bu önermelerden varabileceğimiz tek nokta, devletin halkı suça teşvik etmesidir. suçlunun cezasını suçsuza çektirir devlet. doğdumuz andan itibaren bizden ilk haraç kesen kimdir? devlet. yediğimiz bebek mamaları üzerinden bile devlete vergi öderiz. vergi ne için alınır? halka hizmet. peki bebek mamasının devlete masraf olan yönü nedir ki devlet bundan vergi alır? bilmiyoruz.
gelelim sigara, alkol ve diğer keyfi tüketilen maddelere. şimdi, 7 tl lik sigaranın 5.5 tl den fazlası vergi. yani;
bir sigara kendinize, 2 sigara devlete alıyorsunuz. e vergi halka hizmet, tüketilen maddenin devlete olan maliyetini karşılamak amacıyla alınan ücret değil mi? yani biz neden zevklerimizin bedelini devlete ödüyoruz? devlet benim huzurlu, mutlu olmamdan rahatsız mı oluyorda zevklerimi zorlaştırmaya çalışıyor? devletin amacı bana zorluk çıkarmak mı? resmen hava parası değil mi bu? devlet bu noktada amacını aşmıyor mu? dünyaya zarar veriyorsam devlete ne, dünya benim de dünyam. biz makam arabalarının, meclisin ısıtma, soğutma sisteminin doğaya verdiği zarar karşılığında devletten ikramiye alıyor muyuz? yani iş bizim sigaramıza mı kaldı?
sonuç itibariyle, hayatımıza giren ilk mafya, ilk tefeci, ilk haraç kesen devlettir. yani, biz bu kavramları ilk devletten öğreniriz. e nasılki bağımlı ebeveynlerin çocukları da çoğunlukla bağımlı oluyor, hırsızlarınki hırsız oluyorsa bizimde suça yatkın bireyler olmamız yadırganmamalıdır. çünkü bize suçu öğreten de yargılayan da aynı tüzel olgudur.