sadece birinde şöyle bir diyaloğa kulak misafiri olunabilir. bilin bakalım hangisi?
-baba çok acıyo olm lan(!)
-hacım dedik sana spor aldırma diye,
-baba bi dahakine aldırmıcam zaten aq.
(bkz: spor araba) (bkz: bir dahakine?) sonradan anlaşılmıştır ki zavallı yavrucak araba alçak tavanlı olduğu için kafayı çarpmıştır. vah yazık diyor, yok artık lebron james kalıbını da eklemeyi unutmuyoruz.
not: tamamen gerçek olaydır. gençlik, delikanlılık hoş tabi.*
birisi insanlar evrensel (üniversal) görüş edinip aynı zamanda bir meslekte uzmanlaşsın amacıyla kurulur * birisi ise bu yetişen insanların iş hayatında önünü tıkayıp, maaşlarından fiyat kırmak için kurulur. örneğin 50.000 grafikere ihtiyaç varken özel şirketler baskılarla özel üniversiteler açtırır ve 50.000 grafiker yetişmişken devlet üniversitelerinde 150.000 tane vasatın altında diplomalı çalışan sürülür piyasaya ve bu şekilde fazla eleman olduğu için nitelikli olanların maaşı yarıdan aza iner ve 5 saat fazla mesai yaptırılır, patronlar mutlu, insanlar köle olur.
devlet üniversitesinde okuyan öğrenciler daha sağlam temellere* sahiptir.
özel üniversite öğrencileri ise daha zayıf temellerle üniversite okumaktadırlar. **
işe alınırken mississippi üniversitesi mezunları tercih edildiğinden farkları çok da sike takılmaması gerekendir. çünkü zamanında çalışarak gelmiş bir yerlere.
eger grup presentationun var ise, ozel unideki arkadaslarin ' bugun kopegimi gezdirecem gelemem calismaya' deyip sizi ekebilir. devlet universitesinde boyle bir bahaneye sahip bir grup arkadasin olur mu bilemiyecem...
2009 yılı itibariyle ; Kaliteli diye nitelendirilebilecek çoğu öğretim personeli , özel üniversitelere geçmiş bulunmaktadır.
Bir prof. devlet üniversitesinde , öğrencilerine can çekiştirirken , ö.ü.'ye geçtiğinde birdenbire babacan tavırlara bürünmekte ve öğrencinin hayatını alabildiğince kolaylaştırabilmektedir.
Özel üniversitelerin ders yükü daha azdır. Devlet üniversitelerinin ders yükü ise daha fazladır. Böylece D.Ü.'de (akraba)öğretim personeli istihdamı için imkan oluşmaktadır.
özelde okulu uzatmamak adına, bir çok gece sabahlamak zorunda kalabilirsiniz. lakin devlette " aman hacı uzatsak mı bir sene?" tarzı geyikleri rahatlıkla dile getirirsiniz.
dö: kendiniz iş bulursunuz.
öö: birileri size iş bulur .
öö: babanızın iş yerinde çalışırsınız.
dö: kimi babalarının gerizekalı oğullarının işi batırmaması için o yerlerde, o gerizekalıların yanında çalışırsınız.
özelde okuyanlar sözlüklerde bik bik ötebilir "ay şöyle zor böyle zor özel ya" diye. o bölümü hak eden onbinlerce kişinin, sırf ailesinin parası bok gibi diye önüne geçtiğini hiç düşünmez. istersen okul birincisi ol, paranla girdin lan oraya sen.
bir devlet üniversitesi mezunu, hatta taze yüksek lisans öğrencisi (devlet) olarak söyleyebilirim ki, hatanın çoook farklı, saçma sapan yerlerde aranarak oluşturulduğu kıyas. o küfürler ettiğiniz, ölçme değerlendirmeden fersah fersah uzak olan, biricik öss'miz, şimdi insanları "mal" ya da "burslu=akıllı" diye sınıflandırmaya vesile oluyor birinci elden, öyle mi?
valla yeni harç ücretleriyle ve yaşam pahalılığından dolayı bir fark yok gibi gözüken haldir. başka şehirde devlet üniversitesi okumakla, kendi şehrinde özel üniversite okumak aynı ağırlıkta tartıldığında.
devlet üniversitesi öğrencielri muhabbetlerinde vatanı kurtarırlar, özel üniversite öğrencileri ise muhabbetlerinde kız kaldırırlar. fark bu kadar açıktır.