devlet üniversitesinin maddi imkanları daha azken, istedikleri yatırımları yapamazken; özel üniversitelerde bu sorunlarla karşılaşma olasılığı yok denecek kadar azdır.
elbette istisnalar vardır. örneğin anadolu üniversitesinin devlet üniversitesi olmasına karşın kasası doludur efendim, tabii ki bunda "açıköğretim fakültesi" faktörü olduğunu da unutmamak gerekir.
devlet üniversitesinde okuyan öğrenci harç, yurt gibi $eylere para verirken vakıf üniversitesinde okuyan burslu öğrenci, böyle $eylere para vermediği gibi üstüne okulundan para alır.
ISTER OZEL ISTER DEVLET UNIVERSITESI OLSUN SONUCTA BIR TAKIM AYRILIK MUTLAKA VARDIR.ÖZELLIKLE DIKKATIMI CEKEN ISE PARASI OLANIN DEVLET VEYA ÖZEL UNIVERSITEYE GITMEK GIBI BIR DERDI YOK FAKAT PARASI OLMAYAN DEVLET UNIVERSITESINE BILE GIDEMEZKEN BURSLU OLARAK OZEL UNIVERSITEYE GITTIGINDE YINE BIR KOMPLEKS OLUSACAKTIR Ki BU DA O OGRENCIYE HAYATI BOYUNCA NE YARAR SAGLAR TARTISILIR.BU BASLIGI ACMAK GEREKIRSEDE ACILDIGINDA SON NOKTA NEREDE KONULUR KIMSELER TAHMIN EDEMEZ.ASLINDA TAMAMIYLE BUTUN SORUNLARIN ALTINDA YATAN TEK SEBEP PARADIR,SORUNUN DEVLET YADA OZEL UNIVERSITE OLMASI DEGILDIR.
+ sizin okulla bizim okul arasında ne fark var?
- şimdi siz tahtaya ali gel yazıyosunuz ya..
+ ee?
- işte biz ali gel yazıp turkcell 3422 ye yolluyoruz, ali geliyo..
+ vay ananı avradını...