devlet üniversitelerinde profesörler yoktur artık. derslerin çoğuna asistanlar girer. profesör ün bırak derse geldiğini görmeyi, okula geldiğini görebilene aşkolsun. özel üniversiteler profesör sıçar adeta. üstelik el ense döte parmaktırlar öğrencilerle. geçen pandik attim bizim dekan a ordan biliyorum.
Vakıf üniversitesinde okuyorum, aptal değilim, türkiye 2000.si olarak girdim okuluma burslu değilim çünkü farklı alandan tercih yaptım, özel okullarda tüm bölümlerde sadece salak zenginler okur diye bir kural yoktur. O okullara gidip baktığınızda gerçekten okulunu bitirmek isteyen,gelecek kaygısı olan,ülkesi için birşeyler yapmak isteyen insanlar görebilirsiniz. Bu kişiler sadece devlet üniversitesinde okur diye bir durum yoktur. Ayrıca tanıdığım bursluların çoğu biz zekiyiz süperiz havasıyla geldi okula, dersleri sallamadılar yaparız yaa diye. Bir çoğu ortalamasını ciddi anlamda yükseltemezse burslarını kaybedecekler.Ayrıca şu da var Başkent Hukuk ta okuyorum ve okulumuzdaki hocaların Türkiye'deki bir çok hukuk fakültesinin hocalarından daha iyidir adım gibi eminim.Bu yüzden eleştiri yaparken öğrenci zihniyeti eleştirilmelidir, biz de görüyoruz çook zenginim çook süperim diyen tipleri ama emin olun sizin kadar bizde nefret ediyoruz onlardan, eleştirecekseniz o mongolları eleştirin, kendi derdinin, geleceğinin peşinde olanları da değil.
özel üniversitede dersler kuş tüyü mindelerle hazırlanan localarda işlenirken, devlet üniversitelerinde paslanmış kolçaklarda dirsek çürütür zavallı öğrenciler. özel üniversitelerde derslerde avokado, suşi vb. yiyecek içecek servis yapan hizmetçiler, huriler ortalıkta salınırken devlet üniversitelerinde hocanın kart sesi ve kendi mide gurultusundan başka ses duyamaz zavallı öğrenci milleti.
devlet üniversitelerinde serveti eğitime harcamazsın, zengin gösteriş meraklısı insanlarla da muhatap olmazsın ve fakat imkansızlıklarla muhatap ve içiçe olursun, e bu farkmıdır? değildir ikiside üniversitedir, ilim irfan yeridir, üniversite eğitimini böyle katagorize edenlere lanet olsundur.
bir taraftaki albenili, öğrenci ortamı havasında, envai çeşit sosyal aktivite içeren kampüs ile öte tarafta bir tepenin başında, beton blok binalardan oluşan, zaten 90 bin nüfusu olan şehire 9,5 kilometre uzaklıkta, 3. zırhlı tugayı havasında kampüstür.
hiç bir özel üniversite de hoca dinlemeyen öğrencilere canınız cehenneme dinleyecekler benle kantine gelsin diyemez.
devlet üniversitesinde ise durum tam tersidir zaten değil dinlememek hocanın peşinde koşturursunuz bir kaç şey daha öğrenebilirmiyim bir kaynak adı daha verir mi diye.
özeldeki arkadaşlarımız redbull lego flugtag te en fazla 2.40 yaparken
devlet üniversitesindeki arkadaşlarımız aynı lego ve platformda 9.60 yapmışlardır.
özeldeki arkadaşlar okul çıkışında hangi club a gitsek derler
devletteki arkadaşlar 554 ü bekleyip aktarma yapmadan tek bilet parası verip eve gidip hocanın vermiş olduğu 1000 adet tam tekrar ödevini yaparlar.
diye uzar gider.
sonradan gelen edit : şu eksi veren arkadaşlar özelden neden eksi verdiklerini güzelce izah etsinler ikna olayım sileyim entry i.
burslu kazanan arkadaşlarımız da lütfen alınmasın ama durum böyle. burslu arkadaşlarda reklam malzemesidir başka bir şey değildir. sonuçta ticari kuruluşlardır özel üniversiteler.
devlet üniversitesi öğrencielri muhabbetlerinde vatanı kurtarırlar, özel üniversite öğrencileri ise muhabbetlerinde kız kaldırırlar. fark bu kadar açıktır.
valla yeni harç ücretleriyle ve yaşam pahalılığından dolayı bir fark yok gibi gözüken haldir. başka şehirde devlet üniversitesi okumakla, kendi şehrinde özel üniversite okumak aynı ağırlıkta tartıldığında.
bir devlet üniversitesi mezunu, hatta taze yüksek lisans öğrencisi (devlet) olarak söyleyebilirim ki, hatanın çoook farklı, saçma sapan yerlerde aranarak oluşturulduğu kıyas. o küfürler ettiğiniz, ölçme değerlendirmeden fersah fersah uzak olan, biricik öss'miz, şimdi insanları "mal" ya da "burslu=akıllı" diye sınıflandırmaya vesile oluyor birinci elden, öyle mi?