devlet universitesinde okuyan ogrenci modeli

entry8 galeri0
    ?.
  1. (bkz: köpekler ve burslular giremez)
    (bkz: kuş türü arabalar giremez)

    levhalarının görüldüğü özel üniversite'deki öğrenciler kadar aşağılama örneği göstermeyen öğrenci tipidir.

    ayrıca eğitimdeki fırsat eşitsizliğine karşı çıkarak da nasıl bir yanlış yaptığını da anlayamadığım öğrenci tipidir.
    6 ...
  2. 1.
  3. devlet üniversitesinde okuyan sezerciktir. özel üniversiteye giden şişko nuri.

    (bkz: benim babam çok zengin)
    3 ...
  4. 2.
  5. 3 ogunden birini mutlaka ac geciren modeldir.
    3 ...
  6. 3.
  7. özel üniversiteye giden öğrencilerden kesin olarak daha donanımlı ve muhtemelen de daha zekidirler. zira devlet üniversitesini kazanmak için akıl ve bilgi , özel bir üniversiteyi kazanmak için ise baba parası yeterlidir.
    2 ...
  8. 4.
  9. NE özel üniversiteye gideni nede devlet üniversitesine gideni aşağılamamak lazım bence..Çünkü her ikisi de geleceğimize ışık tutacağımı bili,bilgi yuvalarıdır.
    1 ...
  10. 5.
  11. eğer boğaziçi'nde okuyorsa devlet üniversitesinde okuduğunu farkedemeyecek gariptir. attığın adımdan para isterler şerrefsizim..
    1 ...
  12. 6.
  13. ilköğretim ve ise hayatını kolajlerde tamamladıktan sonra devlet üniversitesinde okumak en güzelidir.
    birey her ikisinin de tadını yeterince tatmış küçüklüğünde aldığı eğitim sayesinde mis gibi yabancı dil(leri) olmuş ve bunun üstüne de çok az bir miktar ödeyerek devlette okumaya nail olmuştur. hele bir de bitirdiği özel liseden tüm arkadaşları özel üniversitelere giderken o belki de devlete giden tek kişidir ve böylelikle lisesinin de ailesinin de gururu olmuştur. nitekim aile yıllarca milyarlar eşliğinde kendisini kolejlerde okutmuştur ve birey birden devleti kazanınca evde vay be benim kızıma/oğluma bak hele! sesleri çın çın çınlayacaktır. velasıl kelam özel okuldan devlet üniversitesine geçmek ayrıcalıktır. *
    0 ...
  14. 7.
  15. devlet üniversitesine giden öğrenci, ya yeterli parası olmayan, ya da kendini para tuzaklarına kaptırmamak için özel üniversiteye gitmeyen öğrencidir. ve hayatta daha başarılı olmasının nedeni, kendi ayakları üstünde durmayı erken yaşta öğrenmesidir.

    sadece fakir olanlar değil, "kızım/oğlum, puan yapamazsan özel üniversiteye de yollarız seni, yurtdışında da okursun" diyen aileye sahip olanları da mevcuttur, ama onlar dişlerine takıp puanının hakkını vererek istediği devlet üniversitesine girer.
    şimdi klasik üniversiteyi neden seçmiştir bu çocuk? çünkü ona göre kendi ayaklarının üstünde ne kadar durabilirse, o kadar iyidir.

    devlet üniversitesine giden tip her zaman fakir değildir, parası da vardır bazen, ancak parasını göstermek için değil, eğitimini öne çıkarmak için okur. belki bir çok arkadaşı güzel özel üniversitelere girmiştir, ancak o hayatı tanımak istiyordur, hayata daha yakın olabilmek, onu sadece lüks model otomobiller, kıyafetler, ve eğlence hayatından ibaret görmemek için.
    türkiye'yi tanımak için.

    elbet, klasik üniversiteye giden öğrenci geneli orta hallidir, ve tikkyleri sevmezler. ancak burada "tikky" kelimesinin anlamını incelemek gerekir.
    "tikky" sanılanın aksine, marka giyinen zengin kişi değildir.
    tikky kendi kültürünü unutup, dejenere olma yolunda ilerleyen, kendini üst tabaka görüp biraz daha alt yaşam standartları olan insanları küçümseyen, karaktersizliğini saklamak için ne kadar parası olduğunu göstermek için yaşayan tiplerdir. tikky sadece görmemiştir.

    imkanları olup, güzel giyinip kuşanan ama bir o kadar da mütevazı gösteren, insanların gözüne gözüne abartılı aksesuarlarını sokmayan binlerce insan da mevcut dünyada. ingiliz kraliyet ailesine bakınca "tikky" mi diyoruz? hayır, çünkü gösteriş için değil, sade bir hayat yaşamaya özen gösteriyorlar.

    işte bu yüzden "tikky", sadece devlet üniversitelerinde değil, hiç bir yerde sevilmez.

    ek: özel üniversiteye giden her insan evladı tikky değildir, sonuçta özel üniversite de ilim irfan yuvasıdır, ancak kullanmasını bilene.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük