devlet okulu ile özel okul arasındaki farklar

entry32 galeri1
    32.
  1. özelde Berkcan, hakancan, Mertcan, ardacan, ayberkcan

    devlette hasan Hüseyin ali Cabbar mahmut Abdullah Hüsamettin lerin olması.
    0 ...
  2. 31.
  3. -özel okul'da yabancı dile daha önem verilir hatta ingilizce'nin yanında almanca fransızca vs vs verilir devlet okulun'da daha doğru düzgün ingilizce verilmez
    -özel okul'da beden eğitimi dersleri süper geçer basketbol voleybol tenis yüzme atletizm kürek badminton vs vs daha fazlası devlet okulun'da ise beden eğitimi dersleri boş geçer
    -özel okul'da öğretmenler dersleri önemserler
    -devlet okulun'da öğretmenler ders bitsinde kendime bir şey ısmarlayım tarzındadır
    -özel okul'da disiplin vardır
    -devlet okulun'da okuldan kaçmak serbest
    -özel okul'da wc'ler mis gibi kokar
    -devlet okulun'da wc kokusu insanı öldürür
    şimdilik aklıma gelenler bunlar .
    0 ...
  4. 30.
  5. insanların çok yanlış bildiği farklar. açıkçası özel okulda okuyorum, ama hiç bir boka yaramıyor maalesef. bu özel okuluna göre değişir tabii. ayrıca, öyle herkes beleşten 100 falan almıyor. adam gelmiş buraya yazar olmuş, mahalledeki bir şeye sap olamayan tembel çocukların muhabbetini yapıyor. mesela okulumda hiç bir hoca yazılı üstü not vermez, yazılılar devlet okulunun 2 katı üzerinde zor. bu okulun iyi eğitim yapmasıyla orantılı. ha okul vardır senden 10 bin lira alır, sadece not verir. mesela ben bir matematik sınavında sınıf ortalamasının 35 olduğunu bilirim. millet gerizekalı falanda değil. dershane denemelerinde şahsım dahil 2-3 yanlış bırakan tipler. öyle içine girmeden konuşmayalım. ama ben sözümü geçirebilseydim özele gitmezdim, lan hem para ver, üstüne öyle beleş not vermesinler, üstüne kızların eteğinin saçının bilmem nesine, erkeklerin faullerine karışsınlar.
    1 ...
  6. 29.
  7. özel okula giden adam sofistike olur.
    0 ...
  8. 28.
  9. 1.Okul üniformaları çok farklıdır özel okullarda ufak bir ingiliz havası hissedilir.
    2.Özel okulların temiz tuvaletleri vardır. Devlet okullarının ise çoğunun tuvaleti insanı kaçırtacak bir kokuya sahiptir.
    3.Özel okul çıkış cipler doluşur. Devlet okulları ise genelde renault megane ın en üst seviye araba olduğu bir kitleye sahiptir.
    4.Özel okullardaki kızlar daha zengin ama çirkin olurlar.Devlet okullarındaki kızlar ise bunun genelde zıttıdır.
    5.Özel okulların çoğu not şişirir. Devlet okulları öğrencinin anasını ağlatır.
    6.Özel okullar genelde bahçeşehir,ataşehir,beylikdüzü yerlerde çoğunluktadır. (bkz: Para var huzur var). Devlet okulları ise daha çok orta kesimin yaşadığı yerlerde çoğunluktadır.
    7.Özel okullarda oyun oynayabilecek basketbol sahası ve top vardır. Devlet okullarında şişe kapağı ve bank araları kullanılır.
    0 ...
  10. 27.
  11. eğer zeki biriysen özelde çürürsün, devlette ise sike sike kendini geliştirirsin. Devlette çakalların arasında başlarsın hayata ve de aklın varsa o çakallıkları kaparsın. Devlette hayatı bütünlüğüyle yaşayarak öğrenirsin. Bunlar da tecrübe demektir. Özel okulda tiki takılırsın ya da takılmak zorundasın. Devlet okulunda ise gömlek içerde olduğu sürece herşey serbest. Kimileri ortam yapma demiş de ortam yer dinlemez sosyal aktif biri her yerde ortamını yapar. Devlet de bi aidatla okursun özelde milyarlar vererek. Devlet de para vb. çıkar ilişkilerinden olsa gerek arkadaşlıklar özele göre daha zayıf(en azından okul bitene kadar sonra ne o seni tanır ne de sen onu). Özelin avantajları yok mu? Var. Özelde teşekkürden aşağı gelmezken devlette dayarlar sıfırı biri (gerçi yeni sistemde okuldan gelen max. min. puanlar okul başarısına göre değişiyor. O yüzden bu fark kalkıyor.) özel okul devlet okulundan daha güvenlidir her zaman. Özelde devamsızlık sorunun olmaz (baban taşaklıysa). Devlette kıçını yırtarsın 19 buçuk için. Sınıf farkına gelince devlet okulunda özele göre kat kat sınıf farkı olduğunu gözlemledim. (bundandır ki meb okul kıyafetlerini serbest yapmıyor.) ha tabi bir de özel okulda okuyan tiki arkadaş ne kadar iyi niyetli de olsa tok açın halinden ne anlar sözü asla şaşmaz en azından oruç tutmuyorsa(!)
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    0 ...
  12. 26.
  13. özel okulda, çok çeşitli beden eğitim dersleri verilir. yüzme, rugby, tenis gibi aktivitelere yer ayrılır.

    devlet okullarında beden eğitimi dersleri, sınıfta işlenir.
    0 ...
  14. 25.
  15. Ozel okulda havuz olur, devlet okulunda olmaz. Ha havuz sana ne kazandirir o ayri.
    0 ...
  16. 24.
  17. özel okulda okumuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki; devlet okulunda okumadığımdan mütevellit farkları bilmiyorum.
    0 ...
  18. 23.
  19. özel okulda para verdik tadını çıkartalım dersiniz devlet okulunda normal takılırsınız.
    0 ...
  20. 22.
  21. özel okul:
    teletabi gibi öğretmenler.
    saç istendiği kadar uzatılabilir.
    şiddet yoktur.
    öğretmenler desleri özenle anlatır

    devlet okulu:
    terminatör gibi öğretmenler.
    saç uzayınca makaslanır.
    şiddet vardır.
    öğretmenlerin ders pekte umurlarında değildir.
    2 ...
  22. 21.
  23. bazı özel okullar vardır ki yatarak, çalışmayarak 100 alırsın, bazı devlet okulları vardır ki kıçını yırtsan 45 i geçemezsin.
    0 ...
  24. 20.
  25. 19.
  26. nokia vs iphone

    ilk aklıma gelen fark bu oldu iyi mi.
    0 ...
  27. 18.
  28. birinin kampüsü kocaman,içinde belediye otobüsleri öğrencileri ücretsiz fakültelerine götürüyor.baharda öğrenciler çimenlerde sere serpe oturuyor.
    diğerinde bahçe bile yok.öğrenciler kafelerde takılıyor.
    0 ...
  29. 17.
  30. özel okul: su çok güzel gelsene.

    devlet okulu: sular kesik amına koyayım.
    1 ...
  31. 16.
  32. özel okuldakilerin anaları daha güzeldir.
    1 ...
  33. 15.
  34. birini tuvaleti amonyak kokar diğerinin ki airwick.
    0 ...
  35. 14.
  36. yiğit özgür ün çok güzel açıkladığı fark.

    2 öğrenci konuşmaktadır:

    a: özel okulla normal okulun farkı ne ki?..
    b: mesela siz "ali gel" yazıyosunuz ya...
    a: evet?..
    b: biz "ali" yazıp 3234'e gönderiyoruz.. ali geliyo..
    a: ananı avradını.
    1 ...
  37. 13.
  38. 12.
  39. devlet okulunda yırtık ayakkabılı, saçları üç numara kesilmiş ya da saçları kestiremediği için birbirine karışmış çocukları görmek mümkün. özel okulda da birbirleriyle moda ve trend alanında rekabete girmiş çocuklar vardır.
    devlet okulunda sıralar nereden baksanız 10 seneliktir. üzerinde aşklar, itiraflar, küfürler, tepkiler mevcutken özel okul sıraları bal dök yala misalidir.
    devlet okulundaki öğrenciler köşe başı cafelerinde takılırken, özel okuldaki öğrenciler en tiky mekanlarda boy gösterebilirler.
    0 ...
  40. 11.
  41. ne her özel okul aynı özel okul, ne her devlet okulu aynı devlet okulu.

    o yüzden isim vermediğiniz müddetçe biraz hükümsüz bir tartışma.

    genellersek iyi bi özel okulda adama sike sike ingilizce öğretirler. devlet okullarındaysa lüks olarak görülür bu.

    ki en önemli ayrılık burda başlar.

    onun dışında okulun sosyal etkinlikleri, fiziki imkanları vs. bence biraz detay kalıyor.

    ama yabancı dil en büyük farkı koyar.
    1 ...
  42. 10.
  43. yiğit özgür'ün esprili bir şekilde anlattığı farktır. görseli eklenmiştir, afiyet olsun.
    1 ...
  44. 9.
  45. 2 tip okulda da eğitim almış ve hala hazırda alıyor olan biri olarak, devlet okulu özel okulun taşağını yesin görüşündeyim. özel okul belli bir kesimin gidebildiği okuldur. öğrencileri çalışkan, zeki, idealist olmayabilir. ama bu adamlar ortalama 17-18 yıl boyunca sorumsuz ve tembel takılıp, okula, ders çalışmaya fazla vakit harcamadığından sosyal yönü devlet okulundakilere göre çok daha fazla gelişmiştir. illaki havalı, kendini beğenmiş tipler vardır. dışardan öyle görünüyor olabilirler ama kendi arkadaş ortamlarında gayet normal, hatta çoğu zaman çok kafa insanlardır. özel okulda kimsenin maddi ya da manevi kaygısı olmadığı için arkadaşlıklar daha sağlam ve kalıcı olur. kimse kimseyi düzmeye çalışmaz. kimse kimsenin parasına, yaşam standartına göz koymaz. otlakçı, yancı fazla yoktur anliycanız. dediğim gibi, kimsenin maddi ve manevi herhangi bir kaygısı olmadığından kimse sevmediği adamla, uyuz olduğu adamla takılmaz. ama devlet okulunda çoğu zaman arkadaş ortamlarında 1-2 tane tip olur sadece çıkar amaçlı orda bulunan. ya sigarası yoktur, ya bira alcak parası yoktur ya da yiyecek yemeği yoktur. 1-2 dal sigara hatırına katlanır ortama. ama özel okulda bulamazsınız böyle tiplerden. herkeste götün sağlam olmasının verdiği bir dobralık vardır. bir adam birine uyuz oluyorsa gider yüzüne söyler. arkasından konuşmaz. ama devlet okulunda biri sizden haz etmiyorsa, yüzünüze söylemek yerine arkanızdan konuşur. gelir yine ekmeğinizi yer sigaranızı içer. yüzünüze güler, kanka ayaklarına yatar. ama başka bir ortamda itin götüne sokar sizi. söylemek isteyip de söyleyemediği şeyleri siz yokken söylemeyi tercih eder. zira yüzünüze söylerse arkadaşlığınız bitebilir, eleman günlük 1-2 sigara az içip, biraya uzaktan bakabilir. özel okulun arkadaş ortamı sağlamdır. uzun yıllar sürer. heleki bir de takım arkadaşlığı gibi bir şey katarsanız olaya tadından yenmez. 4-5 yıl sürebilir bu muhabbet zarar görmeden. devlet okulunda hiç bir arkadaş ortamı 1-2 seneden fazla sürmez. mutlaka dağılır o grup. olay aslında özel okul, devlet okulu muhabbetinden zitade, maddi ve manevi kaygısı olan insan, maddi manevi kaygısı olmayan insan muhabbetidir. e kaygısız tiplerde genelde eğitim hayatlarında başarısız olup özel okulları tercih ettiği için, özel okulun ortamı daha kraldır. özel okulundaki arkadaş ortamlarının espri kalitesi zirvededir. her türlü ortama girip çıkmışlığın etkisi vardır bunda. özel okul tipleri imkanları olduğu için daha iyi gözlemlemiştir hayatı. ya da şöyle de diyebiliriz; hayatı gözlemlemeye çok vakitleri olmuştur. 2 yıllık özel okul eğitimimin ardından bir bok yiyip devlet okuluna geçmiş biri olarak yazıyorum bunları. özel okul candır. tabi eğer siz kaygılı tiplerdenseniz, sizin yeriniz devlet okulu. özel okulda üzerler sizi, çat diye suratınıza "siktir git yancı" diyebilir birileri. ortamsız ve arkadaşsız kalabilirsiniz. ha tabiki her iki okulda da ortamınız sizin nasıl biri olduğunuzla alakalı. siz kaypaksanız, 2 tür okulda da hiç bir zaman kalıcı bir ortama dahil olamayabilirsiniz. ama benim gibi, ne arkadaşını siken ne de kendini siktiren, arkadaş kaybetme, maddi çıkar sağlama amacı gütmeyen biriyseniz, sizin yeriniz kesinlikle özel okul. hani bir adama siktir çekerken "ya yanlız kalırsam?!" diye düşünüyorsan, devlet okulunu seç. ha eğer "bu adam beni sarmıyor, babamın oğlu mu amk" diyip basabiliyorsan tekmeyi, para biriktirmeye başla ve arkana bakmadan herhangi bir özel okula koş.
    0 ...
  46. 8.
  47. paralı ve devlet okulları arasındaki farklardır. 2 okulda da eğitim almış biri olarak şunu söyleyebilirim ki öncelikli faktör öğrencinin kendisidir. ikincil faktörse özel okulda eğer okulu yönetenler gerçek bir kalite istiyorsa devlet okulundan farksız bir eğitim verebilirler. daha sonra da veli faktörü vardır; eğer anne-baba çocuğunun gerçek kapasitesini biliyorsa aldığı notların düşük olmasını öğretmene bağlamaz. ne yazık ki toplumumuzun bir kısmı param varsa o 5'i vereceksin görüşündedir.

    ben 8 yıl özel bir okulda burslu okudum ama hiç kimse burslu okuduğum için beni ne aşağladı ne yerdi. hatta okuldaki birçok etkinliğin, müdüre ve tayfasına karşı ayaklanmada öncülük etmişliğim bile oldu. birçok kez hocalarımla tartıştım ve arkadaşlarımda beni destekledi. aslına bakarsanız bu bir bakıma artı bir özelliktir. devlet okulunda sesinizi biraz keserler. öyle çok tartışamazsınız, öğretmen ne diyorsa o olacaktır. lakin özel okulda bunu abartırsanız da şımarıklık olur, öğretmenlerin tepkisini toplayabilirsiniz. yani aradaki dengeyi oturtmalısınız.

    kılık kıyafet konusunda iki okul arasında pek bir fark görmedim, en azından benim gittiğim okullar arasında fark yoktu. hatta şunu söyleyebilirim ki özel okulda öğrenciler kılık kıyafet konusunda daha sıkı bir takip altındaydı. devlet okulunda saçını yeşile boyatıp gelenler oldu. ilk devlet okuluna gittiğimde orda da öğretmenlerle tartışıyordum fakat arkadaşlarımın "burası devlet okulu sizin okula benzemez." uyarılarından sonra bir süre dikkat çekmeden yerimde oturdum ama gördüm ki aslında öğretmenine göre değişen bir durummuş bu.

    devlet okulunda öğrenciler daha azimli olabiliyor. genelde daha araştırmacı bir ruh haline bürünebiliyor ama sorunluysa öğrenci yine değişen birşey olmuyor.

    her iki okulda işini çok iyi yapan öğretmenlerde gördüm çok kötü yapanlarda. bu devlet veya özel olmasına bağlı birşey değil. dediğim gibi okulların kalitesini etkileyen 3 faktör var; öğrenci, müdür ve ekibi, veli. 3'üde insan dolayısıyla şunu diyebilirim ki beşeriz şaşarız.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük