demokratik ülkelerde; halka hizmet için bulunan devletin, türkiye'de sistemin yanlış anlaşılması nedeniyle "devlet mi halk içindir halk mı devlet içindir" sorusu akıllara kazınmıştır. halkın devlet için olması durumu, ülke sınırlarında yaşayan çoğu vatandaşın iliğini kemiğini sömürmüştür.
bu yanılsama, sistemi ters çevirmiş ve vatandaşı devletin kölesi haline getirmiştir. abidik gubidik isimler altında alınan vergiler, vergi sisteminde yapılmayan iyileştirme ve doğabilecek her fıtsatta yeni vergiler türetilmesi (bkz: özel iletişim vergisi) halkın sosyal standartlarını gün geçtikçe düşürmekte ve alım gücünüde yok etmektedir.
horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar, yoksa yumurtamı tavuktan horoz cevap vermiş.
+valla arkadaş ben siker geçerim. hangisi hangisinden çıkar orası beni ilgilendirmez.
buradaki ironide bu. bu kavramlar yerine göre değişkenlik gösterebilir. bazen ikiside biribiri için, bazen biri diğeri için, bazense ikisi beraber başka bişe için birleşebilirler.
-devlet mi halk içindir halk mı devlet içindir.
akp; -ben sigara, alkol zammımı yaparım arkadaş.
devletin başka geliri kalmadığı için son vergi artırımlarından sonra halkına hizmet edecekken halkını en iyi nasıl yolarım'ın en kestirme yoludur.
bir yazı okumuştum ordaki alıntıyla cevap vermek isterim ;
Devlet diye birşey yoktur , sadece halk seçme ve seçilme hakkının olduğuna inanması için yapılan Devlet adını almış göstermelik durumdur.
türkler başlarda özgürlükçü ve savaşçı bir toplumdu hepimizin bildiği gibi fakat zamanla araplaştırma politikası ile biat etmeyi öğrenmiş bu yüzden kendi özgürlüğünü kaybedip üstünde kim varsa kime biat ediyorsa onun özgürlüğünü savunmaya başlamıştır. türkiye de büyük bir kesim bu araplaştırma politikasının etkilerini güçlü bir şekilde taşıdığı için halk devlet içindir başındakiler içindir onların zenginliği ve mutluluğu içindir.
ha normalde tabiki devlet halkların mutluluğu ve refahı içindir doğrusu budur türkiyede işler böyle gitmesede.
Saygıdeğer büyüğümüz Polat Alemdar bir sahnede konuya açıklık getirmiştir "..Ben bir devlet terbiyesi aldım.. Devlet geleneğiyle yetiştirildim.. Bu geleneklerin,terbiyelerin içersinde de hiç şüphesiz değiştirmek istediğim hususlar var.. En başta devletin milletten üstün tutulması.. Çünkü buna gerek yok..Bu millet devletini baş tacı etmiş.. 16 kere devleti yıkılmış, 17. kez devlet kurmuş..
an itibarüyle halk devlet içündür.
devletlümüz bunca vergüyü boşuna almamaktadur.
zarar ettiği gerekçesiyle sgk'da bir çok değişikliğe gidilmesi de örneklerden yalnızca biri olarak gösterilebilir.
sgk eczacıların paraları üzerinden bile banka komisyonu alıyordu,hala aynı mı bilinmez.
doğrusu devlet halk içindir. devletin olması halkın olmasına bağlı olduğundan esas olan halktır.
devletsiz halkların varlığı devlet kuramamışlıklarının sonucudur.
halkı devlet için görenler, halkı devlet eliyle kendi çıkarlarına göre yönetme hevesinde olanlardır.
devletin oluşması için halka gerek olduğu gibi devletin yaşamasıda halkın eliyle olur. halkından kopuk devlet anlayışları yıkılmaya mahkumdur, tıpkı (bkz: sscb) gibi.
gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkelerde devletin daha hızlı gelişmesi için devlet vergiler vb. gelirleri arttırarak ülkenin daha hızlı gelişmesini sağlar. boylece o devlette yaşayanlar somurulduklerini sanır. ancak o vergilerle yolları köprüleri yapanda devlettir. ancak gelişmiş ülkelerde devlet zaten yapacağını yaptığından artık halkı bu kadar zor durumda bırakmak zorunda kalmaz. boylece vergi arttışına falan gitmez. zaten ülke geliştikten sonra yapılacak Şeyler iyiyi iyi yapacak olduğundan Lükse bile girebilir. kisacasi her zaman devlet halk içindir ancak devletin gelişmesi için halkın devlet için çalışması gerekir. (bkz: yazdıkça geldi efenim)