12/09/2010
referandum tarihi
12+9=21
10 sayısının yanındaki 0'ı atıyoruz =1
21-1=20
2010 sayısının ilk iki rakamı =20
20+20=mhp'nin gırkhıncı yılı = iktidar
her kuruluş yılında matçıların kafa kafaya verip, yeni rakamlar bulmak zorunda kaldığı ritüelin başlangıcı.birinin kuyuya taş atması 40 akıllının çıkartamaması durumudur.
dohuz un yanındaaa ki sıfır solda sıfır.. sildiniz.. kaldı mı dohuz? ikinin yanında bir sıfır var onuda sildiniz.. kaldı mı iki.. alın bunların türevini. ne yaptı? 29.. şimdi bunların hepsini bir torbaya attılar, dohuzu bulma olasılığı kaçtır?
heh.. sıfır a sıfır, elde kaç var? kaldı mı sıfır..
ne yaptı? kaldı mı dohuz.. topla bunları, şimdi ne yapar? mhp nin gırkhıncı yıl dönümü yapar..
pi sayısının her daim 4.11 alınmasını gerektiren matematiktir.
(bkz: bahçelerde börülce gel iktidara bazı bazı) **
edit:bu aralar bahçeli'den yeni matematik kuramları yeni teoremler beklemekteyiz.
40. yıl muhabbeti ile özdeşleştirilip dalga geçilse de, şöyle bir mevzu da vardır:
"Ankara Gazi Üniversitesinde 1982 yılında Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü dönem hocası devlet bahçeli kapıda beliriyor. içeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor.
Tebeşirle tahtaya kocaman bir 1 rakamı çiziyor. 'Bakın, bu kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey' diyor. Sonra 1 in yanına bir 0 koyuyor; 'Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik 1 i 10 yapar'. Bir 0 daha koyuyor. 'Bu, beceridir. 10 iken 100 olursunuz'. Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor: Yetenek, disiplin, sevgi vs vs vs..... Eklenen her yeni 0 ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor bahçeli.
Sonra eline silgiyi alıp en baştaki 1 i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor. Ve sözünü şu şekilde bitiriyor:"kişiliğin yoksa diğerleri bir hiçtir".