dışardan göründüğü kadar güzel değildir. devam zorunluluğu olmayınca okula gitmene gerek olmadığını düşünüyorsun okula gitmeyincede kışın girmediğin derslere yazın girmek zorunda kalıyorsun.
devam zorunluluğu olmamasına rağmen bazı hocaların aksine davrandığı durumlarda vardır. gelen öğrenciye artı vs. işaretler koyar. hiç bir açıklama yapmadan bu uygulamayı yapan hocalar vardır ki, öğrenciler bir anlam veremez. gitsek mi gitmesek mi ? kararsızlık başlar.fakat Çoğu hoca yıl sonunda dğerlendirmez bile almış olduğu yoklamayı.
okulun ilk günleri ;
"yine dört ayak üstüne düştük lan.yata yata üniversite okuyacağız."
güz yarıyılı final dönemleri ;
"abi bir iki gün okula gidelim de not toplayalım yoksa ders bırakıcaz alttan."
bahar yarıyılı final dönemleri ;
"ilk dönem iyice sıçtık,ikinci dönemin derslerini verelim bari ya."
okuldaki ikinci yılın başı ;
"abi geçen sene kalmış olabiliriz,acemiydik.fakat bu sene her dersi günü gününe takip ediyoruz.kendi notlarımızı kendimiz tutuyoruz.serserilik yok lan bu dönem,tamam mı?"
iiBF bölümlerinden biri ise sikko bir durumdur.. Bölüm zaten sallantıdadır, bir de devam zorunluluğu yoksa öğrenci tam göte gelir efendim.. Okuldan faydalanıp kendini geliştirmesi zordur bu durumda. Kendi kendini göt eder nihayetinde.. Zira üniversite hayatı hocam bu, okul kimi bağlamış ki iiBF öğrencisini bağlasın..
benim gibi hiç okula uğramamanıza sebep olur.sadece sınavdan sınava durum böyle olunca okul otomatik olarak uzadı tabiki.hem iyi bir durumdur hemde çok kötü.
genelde okula gidip(istanbul üniversitesi ana kampüste olanların gitmişliği vardır) süleymaniye kapısının üzerine çıkıp ordan güzel boğaz manzarasını izlemeye sebebiyet verir. içeride ders işlenir ama orada kahve sigara eşliğinden muhabbetler edilir. bir de okul sınırı dışında olacaktı ki ne çilingir sofrası kurulurdu oraya.
okul ne zaman başlıyor sorusuna ben gittiğim zaman cevabı verdirebilecek durumdur. çoğu hukuk fakültelerinde devam zorunluluğu olmadığı gibi derslere devam etmedikçe not dilenme durumunun ortaya çıktığıda ayrı bir gerçektir.