dertleşilen kişiye göre değiştiğini düşündüğüm durumdur. tabi dertleşilen ortamında burada çok önemlidir. örneğin mesajla dert anlatılmaz, telefonla anlatılmaz. dert anlatılacaksa da anlatacak kişinin rahat edebileceği duygularını rahat söyleyebileceği bir ortam seçilmelidir.
aynı şeyleri sürekli tekrarlaman ve kendini daha çok üzmendir. dedikodu tehlikesi vardır ayrıca. bir daha bir daha farkına varırsınız her şeyin. doğru olan kendinle dertleşmendir, kimseye anlatmadan.
sadece bir anlık rahatlamadır. ayrıca nietzsche'nin şöyle bir sözü vardır; "insan hatasını bir başkasına itiraf ettiğinde unutur onu; ama çoğu kez öteki kişi bunu unutmaz."
Emin olun. Doğru kişiyle dertlestiginizde kendinizi öldürmek istediğiniz bir hata dahi yapmış olsanız mutlu olabilir hayata donebilirsiniz. Bizzat denendi...
o dertleşme zaman zaman gıybete dönebiliyor. evet, dertleşmek bir yerde faydasız hatta bu dönüşüm olursa zararı var. kişinin kendisiyle alakalı sıkıntıları varsa karşı taraftan alacağı tavsiyelerle yararı olabilir.
dostu olmayan yazar söylemi.herhangi birine derdimi anlatmaktansa kendimi herkesten uzaklaştırıp kafamı dinliyorum.evet dostum yok.buraya böyle yazdım ya şimdi dostum çok olur birazdan.
Edit:(olmadı)
O daha olayın ilk evresidir. Bunun daha sonra fayda etmediğini farkedip kimseye derdini anlatmayıp içine ata ata geberme evreleri de yaygın olarak görülür. Evet.
Dertleşme insanı rahatlatmaz aslında. Öyle sanılır ama aksine daha çok dolmaya sebep olur. Düşünsene saatlerce sorun neyse onu konuşuyorsun. Nasıl insan rahatlar?