her dönem başı birçok öğrencinin kendi kendine söz verdiği,en fazla 2 hafta uygulanan,2 haftanın sonunda "ya derste dinliyorum,yeter o bana" denilen ve uygulanmayan ders çalışma yöntemi.
ilkokul birden itibaren öğretmenler tarafından verilen tavsiyedir.öğrencilerin %99ubu tavsiyeye uymaz ancak derslere günü gününe çalışıyor musun sorusuna hayır diyene de pek sık rastlanmaz...
dolaylı olarak, öğrenmenin en önemli niteliğine vurgu yapan durumdur. eğer güçlü bir işitsel veya görsel hafızanız yoksa, öğrenmek için geriye fazla bir seçenek kalmamaktadır; o da tekrardır. tekrar ise günü gününe çalışmakla olur.
ortaokul 2. sınıf resim öğretmenimiz, bunu bize şöyle ifade ederdi (haykırırdı demek daha doğru aslında):
- tekrar edin.
- tekrarı tekrar edin.
- tekrarın tekrarını tekrar edin.
ezbere dayalı egıtım sıstemı oldugundan dolayı ıp orta veya lısede kopuyor.teknık bır sıstem yok arastırmacı bır egıtım sıstemı yok .unıverstelere hıç bakmayalım bazı unıversteler harıc gerısı ezbere son gun calişmaları ne beklenılırkı baska...
cocukluktan beri yapmaya calistigim, ama kucukken gordugum derslerin oyle buyuk bir caba gerektirmedigi gerceginden dolayi yapmadigim eylemdir ve ayiptir soylemesi utopiktir! ama universiteye gelip te gunu gunune en azindan bir bakilsa notlara, finaller oncesi bi tarafimizdan terlememize gerek kalmayacaktir. ama olmaz, olamaz imkansiz.
tabi bunun bir alt modeli vardir. ben bunu yapabilenleri gordum. takdir etmesem de tahkir etmisligim vardir bu insanlari:
(bkz: dersi derste dinlemek)
ömrü hayatımda başaramadığım, yapmak için pek de çaba sarfetmediğim eylem. Derse ne diye günü gününe çalışayım ki, bırakırsın son günlere * biraz heyecan olur. Bilimsel olarak da kanıtlanmıştır, kaygı olmadan öğrenme olmuyor diye. Bilimin ışığında aydınlanan bir birey olarak ben şahsen kendim olarak bizzat derslere günü gününe çalışmam. Sınava ne kalacak o zaman, boş boş oturmak olmazki sınav zamanı. Hayır dışarı çıksan tüm arkadaşların ders çalışıyor, evde internette takılsan nereye kadar, bayar. iyisi mi son günlerde çalış, ruhsal yönden bir rahatsızlık hissetme.