Sınavın verdiği stres ve sıkıntıdan kaynaklı olarak bildiği konuları bile hatırlamakta zorlanır.
Bulunduğu ortamdan ne kadar sıkıldığını anlayamazsınız kaçmak ister.
Psikolojik olarak kendini yeterli bulmadığı için dershaneye'de gitse yinede başarıyı yakalayamaz.
benden daha çalışkan bir arkadaşımın başına gelen şey. çok üzülmüştü, utanmıştı. ailesi tekrar dene dedi ama kendisi bir daha katlanamam ya olmazsa diyip istemediği bir bölüme gitti.
sonuç ne mi?
şu an kurumsal bir şirketin laboratuvarında mis gibi maaşını alıp, gezip tozan birisine dönüştü. nişanlandı yakın zamanda. ben ise hala öğrenciyim.
çevreden duyduğuma göre 3 yıldır gidip kazanamayan varmış. 3 yıl para dökeceksin ve sonuç? git 2 yıl oku da vaktini kaybetme hiç değilse. 2 yılı da olmadı burslu kazanmaya çalış.
hep söylerim dershaneler benim görüşüme göre çalışan kişileri başarılı kılar efendim.Matematiği bilen birini dershaneye yollarsanız başarılı olur ama bilmeyen birini yollarsanız bilenlerin arasında yok olur.
aklı dengesi yerindeyse sorunları var derslere konsantre olamıyor aşıktır gençlik işte bir sorun var üzerine gidin sorunu bulun çözümü kolay en azından kaybetmezsiniz okur belki.
üniversite sınavında sorulan sorular ezbere dayalı sorulardır. en aptalı bile üç sene dershaneye gider, o soruları önünde sonunda ezberleyip bir yere kapağı atar. yeter ki istesin öğrenci.ha barajı geçemeyen ise; ne öğretmeni dinlemiştir ne de kitap kapağı açmıştır. evire çevire dövülesidir.ailesine de acımamıştır. o para nerelerden kısılıp o aptal için dershaneye verilmiştir..
her öğrencinin aynı zekaya sahip olmadığının, yine her öğrencinin de dershaneye gönderilmemesi gerektiğinin kanıtıdır. zeki olup çalışmayanlar istisna.