zaten bugün dershaneye giden değil gitmeyen öğrenciye garip bir gözle bakıldığı için normal olan durumdur. özellikle ebeveynler çocuğnu extra dershaneye gönderip yıllık 3-4 milyar verince görevlerini yaptıklarını zannediyorlar.
kafası basmayan öğrencidir, çalışıp çalışmama meselesi değil bu , sadece derste kulağına takılan bilgilerle bile baraj geçirilir. ulan 16 net yapamiyosan sen bi zahmet okuma ya.
Geçerli mazereti de olabilen öğrencidir. Liseden sonraki sene dersaneye gitmiştim. Sınavdan 2 hafta önce notosiklet kazası geçirdim ve sağ bileğim çatladı. vücudumun farklı yerlerinde de ağır yaralanmalar vardı. o halde sınava girmek zorunda kaldım. Barajı çok az bir farkla geçtim haliyle bir yere yerleşemedim. Olsun mühim olan sağlıktı tabii. sonraki sene yerleştim bir üniversiteye ve mezun oldum çalışıyorum. Boşuna dememişler nasipten öte köy yok.
her öğrencinin aynı zekaya sahip olmadığının, yine her öğrencinin de dershaneye gönderilmemesi gerektiğinin kanıtıdır. zeki olup çalışmayanlar istisna.
üniversite sınavında sorulan sorular ezbere dayalı sorulardır. en aptalı bile üç sene dershaneye gider, o soruları önünde sonunda ezberleyip bir yere kapağı atar. yeter ki istesin öğrenci.ha barajı geçemeyen ise; ne öğretmeni dinlemiştir ne de kitap kapağı açmıştır. evire çevire dövülesidir.ailesine de acımamıştır. o para nerelerden kısılıp o aptal için dershaneye verilmiştir..
aklı dengesi yerindeyse sorunları var derslere konsantre olamıyor aşıktır gençlik işte bir sorun var üzerine gidin sorunu bulun çözümü kolay en azından kaybetmezsiniz okur belki.
hep söylerim dershaneler benim görüşüme göre çalışan kişileri başarılı kılar efendim.Matematiği bilen birini dershaneye yollarsanız başarılı olur ama bilmeyen birini yollarsanız bilenlerin arasında yok olur.