meb, 60 yaşında 2 cümleyi biraraya getiremeyen bir kadın geometri öğretmenini çatısı altında barındırmaya devam ettiği sürece bu dersaneler çatır çatır yerler paraları.
doğru bir önermedir. ilerliyoruz diyorlar ya hani, nerde lan ilerleme. sene 1990 dershanaler zengin sene 2012 dershaneler zengin. nerde yapılan yenilikler. ha yaptığı yenilik şu galiba kişiye özel kanunlar, doğudaki kaçak elektirik vergisi... saymakla bitmez bu yenilikler. tabi en önemlisi bop eş başkanıdır. ha şu da var basılmayan kitabı toplattırıp, hapse attırıp içerde ölesiye dayak attırma. ilerliyoruz yaşasın tablet bilgisayarım var artık üniversitede hacettepe ye gireririm. ne diyoruz o zaman ankaralı turgut tan gaymak lazım gaymak lazım vekilime gaymak lazım.
özellikle internette her konunun ayrıntılı anlatımlarının bulunabilmesinden sonra doğru olandır. dershanedeki bir öğretmen de aynı şeyi yapmaktadır, milyarlarca para dökmeye gerek yoktur.
bu şartlar altındaki bir eğitim sisteminde sadece okula giderek üniversite kazanmak imkansız olduğu için önüne geçilemeyen, ve tabii ki geçilemeyecek durumdur.
demek istediğim şey,
bana türkiyedeki eğitim sisteminin boktanlığını tek seferde anlat derseniz, size yıllığı 3,5 milyardan bir dersanenin resmini çizerim.
bu işletmelerin sahipleri de tam bir pazarlamacıdır, hele ki yerel dershanelerde öğretmenlerin sigortaları bile aylarca ertelenir , çocukları küçük yaştan itibaren yarışa sokarak kişiliklerini unuttururlar ,en sevmediğim sınıf sıralaması muhabbetini çıkaranlar da bunlardır, herkesin değeri ve ilgisi farklıdır, aynılaştırmayı çok sever bu kurumlar ve zaten sağlıksız olan eğitim sistemimize bir de onlar pençe takmıştır.
Yararsızdır çünkü önce dershanede görürsünüz sonra okulda okulda basarılı olmak için gidiyorsanız gene gereksizdir çünkü okulda anlatılan dersler anlatılır okulda 5 saat görülen ders dershanede testler dahil en fazla 3 saattir.
devlet okullarında alınamayan bilgiyi, dershanelerde almaya yönelten bir sistemimiz olduğu için, dolaylı olarak götürüp elden takdim ettiğimiz, verirken içimizin gittiği ücrettir.
para tuzağı olsada olmasada dershane olmadan üniversite hayalleri suya düşebilir.
kimse sınav sorularını hafife almamalıdır.
okulda ders dınlemedıgı ıcın, basarısız olucam ben dusuncesı ıle, ıle dersanelere para bayma sonucu olusan hadıse. bır de su vardır; " öss " sınavların sankı, at yarısıymıs gıbı yansıtılan toplumda baska ne olucaktı.
devlet okullarında iyi eğitim alamayan öğrencilerin gerek iyi bir liseye gitmek için gerek iyi bir üniversiteye gitmek için gerekse iyi bir işe girmek için yapılan sınavlarda başarılı olmalarının yolu birnevi zorunlu olarak dershanelerden geçiyor.
dershanelerin devletin verdiği eğitime tamamlayıcı olmaları için kurulmaları fakat son dönemlerde devlet eğitiminin önüne geçmesi sistemin bilinçli bir şekilde gerçekleştirdiği bir durumdur. bunu yukarıda anlattığım durum çok açık net ortaya koymaktadır.
-iyi bir lise,
-iyi bir üniversite,
-iyi bir iş,
bu saydıklarıma sahip olabilmek için dershanelerden başka pek seçenek kalmamışsa yapabileceğimiz en iyi hareket: gittiğimiz dershanelerde derslere hakkını vererek çalışarak bir çok ihtiyacından feragat ederek sizi dershaneye gönderen ailenizin yüzünü güldürmek olsa gerek.
dershaneler para tuzağı vb bahaneler üretmektense, başarılı olmak için fikirler üretmek daha gerçekçi olacaktır.
sınava çalışmayıp başarısız olunca suçu dershaneye atan bireyin kaçış noktasıdır. gitme arkadaşım. mecburi mi? ben 26 yaşımdayken dershaneye gitmeden hem de işte çalışıyorken kazanmıştım.
tamamı ile doğrudur. dershanenin en güzel kızıyla çıkıyorsun, ağır alkoliksin, kitapların sayısına oranla 1'e 2 bira şişesi çantanda, kafeterya fiyatları malum, dershaneye fakir gelmez diye. bu verilerden bir denklem yapıp verilen harçlığı, sağına soluna arkasına önüne neresine koyarsan koy eşitlik elde edemeyeceğin para tuzaklarıdır bu yerler.
çareyi devamsızlıkta ararsın, dört yüz küsür saat olan dershaneye ikiyüz elli saat devamsızlık yaparsın, o halinle batıda bir üniversitenin örgün öğretim lisans programını kazanırsın ve o güne kadar hep evdeki ya da erkek arkadaşlarıyla yaşadığı sorunların bedelini yakaladığında sana ödetmeye çalışan rehber öğretmen seni arar ve ismini dershanenin kazananlar listesinde yazabilmek için izin ister. evde baba dershaneye övgüler yağdırır verdik ama kazandırdı felan diye, sen diyemezsin tabi şu kadar devamsızlığım oldu diye. babanın dershaneye övgüler yağdırmasındaki asıl sebebin, devlet okullarında eğitimini tamamlayan bir eğitimzedeyi adam ettikleri doğrultusundaki düşünceleri olduğunu bilirsin. yanıldığını da bilirsin. tuzaktır olmasa birinciler koyun gezdirirmiydi?