bu ülkede her boka bir şeyler olur ama dersane sektörüne bir şey olmaz.o kadar büyük paralar dönüyor ki bu sektörde.artık aileler çocuklarını 6.sınıfta göndermeye başlıyor sbs için.güya milli eğitimin amacı sınav stresinden kurtarmaktı çocukları.yazık bu millete.
siyasi engelleri bir kenara koyarsak* gerçekleşmesi için birçok ön koşulun da çözümlenmesi gerekir. dershanelerin bu ülkede para kazanmasındaki en büyük etken direkt mantıkla düşünüldüğünde resmi eğitim sisteminin yetersizliğidir. devlet memuru mantığının oldukça yüzeyselleştiği, öğretmenliğin çok dinamik çözümler gerektiren bir meslek olmasına rağmen dümdüz yapıldığı, hiçbir şekilde eğitim verilmeyip öğretiminde yarım yamalak yapıldığı, her iki üç yılda bir anlamsız afların çıkıp devamsızlıktan kalması gereken onbinlerce öğrencinin sınıfı geçtiği ve böylece bir neslin* yokedildiği bir ülkeden bahsediyoruz. doğal olarak çözülmesi gereken önkoşullar vardır. *
eğer mevcut dershaneler adım adım ilk ve ortaöğretim kurumlarına dönüştürülecekse hayırlı olacak bir iştir. fakat burada kafalara takılan soru, tarikatlara bağlı dershanelerin kontrol edilip edilemeyeceği, daha doğrusu kasten onların eğitime daha da sızıp sızmayacaklarıdır.
dersaneler kapatılmadan önce bir düşünelim; sizce okullarda ki eğitim öss'yi kazanmaya yeterli mi? öğrenciler hiçbir ek yardım almadan sadece okuldaki sistem ile öss'yi kazanabilirler mi? okuldaki konular ve konu işleniş biçimleri öss'Ye yönelik mi? hepsinin cevabı hayır. bu yüzden önce okullarda ki eğitim düzeltilsin, sonra özel dershaneler kapatılsın.
öğrencilere verilen eğitimin gerileyeceğini düşünmeden yapılmaya çalışılan eylem. ulan sanki devlet okullarında bir bok öğretiyorlarda bir de dershaneleri kapatıcaksınız? amaç nedir? öss' ye okulda verilen bilgilerle mi girsin çocuklar? sistemi ona göre kurmuşsun sonra sistemin amına koy? var mı öyle...
kimse de çocuğunu zorla dershaneye yazdırtmıyor..
tek kötü yanı parası olan gidiyor gidemeyen ise o eğitimden yararlanamıyor.
yeşil sermaye iyi darbe yer, bunun dışında memlekette dönen milyarlarca dolarlık bir rant da yok olur, dolayısıyla bunun pek mümkünatı varmış gibi durmuyor şu an için. tabi böyle bir durumda meb'in de baştan aşağı köklü bir reforma gitmesi gerekmekte ki bu da türkiye gibi bir ülkede yalan olur. isterik ama o ayrı, toplumun kangrenlerinden biridir bu dershaneler.