yüzde doksan kızlar tarafından yapılan eylemdir.saçta boya,tırnaklarda oje,suratta bir yığın makyaj ve bilimum kıyafet süs püs incik boncuk takı toka vs.ile bu eylemi gerçekleştirirler.
birey dershanesinde çokça karşılaşabileceğiniz durum. sadece 10 dk içerisinde gözlemleyip karar vermeniz mümkün. kız erkek fark etmez marka kokarlar. giysi yarışı olarak da adlandırabiliriz. istisnalar vardır tabi ki. lakin genel bir gözlemdir bu.
daha çok lise öğrencilerinin gerçekleştirdiği bir eylemdir. okuldan çıkılır, eve gidip bir hışımla üniformadan kurtulunur. 'ay matematikten etüdüm var' diyerekten evde koşuşturarak hazırlanılmaya başlanır. saçlar maşalanır, makyaj da yapıldıktan sonra şort giyilir ve altına çizmeler de çekildikten sonra matematik testleri evde unutularak dershane yolu tutulur.
dershaneye giden mezun öğrenci gruplarında çok fazla göremediğiniz durumdur; zira üniversiteyi kazanamamış olmanın ezikliğiyle kafalarını soru bankalarından kaldıracak halleri yoktur.
tercih edilen öğrenci türüdür.
(bkz: mezun öğrenci grupları)
yeni nesil tikky vs emocan kapışması...ergenim niye trendy olmayayım konulu kompozisyndur...bazen beğeniyle bazen hayretle bazen şehvetle bazen dehşetle izlenmektedir kitle tarafından.
evvel zaman yazarları tarafından (bkz: ben) bizzat yaşanan okullardaki sıkı disiplinin aksine, günümüzde sadece dershanelerde değil sıradan liselerde de görülebilendir. (erkeklerde üstten açık 3 düğme, göbek deliğinin 1 parmak üstüne kadar indirilmiş kravat, kızlarda don hizasının 2 parmak altına kadar çıkmış etek boyu ve açık saçlarla siz ona üniforma mı diyorsunuz)
kızların giyim yarışı yaptığı ortmlardan biri de dershanelerdir..ne kızlar bilirim bütün kıyafetini yurtta ondan bundan toplayıp okula giden..heyyy.. (bkz: kapitalizmin getirdikleri ve götürdükleri)