galata koprusunun altındaki en sağlam mekanlardan. biranızı yudumlarken * oltalarda çırpınan balıkları, boğazı seyredebileceğiniz patatesi güzel canlı müzik çalan geceleri apayrı güzel ekonomik güzel mekan..
yer olarak galata köprüsünün altında ve cumartesi geceleri harika olduğunu belirtmek istediğim süper bir mekan. gitar eşliğinde şahane canlı müzik yapıyorlar. solisti süper bir sese sahip aynı şekilde gitar çalanlarda süper ötesi. fiyatlar uygun, eğlence dorukta. gidilmesi gereken ve bağımlılık yapan mekandır efendim.
osmanlı'nın son zamanlarında istanbul'a verilen ad. çoğu osmanlı kaynağında istanbul'dan bu isimle söz edilir. farsça ve arapça iki kelimenin birleşmesinden oluşur. doğru yazılımı der-i saadet'dir. mutluluk kapısı anlamına gelir.
--
istanbul'un en güzel ismidir bence.
Mutlukuk kapısı anlamındadır. Aynı zamanda Osmanlı döneminde, 1871 yılında, aynı isimli nizamname ile o dönemde var olan borsaya ismini vermiştir. (Der-i saadet Tahvilat Borsası)
istanbul’a verilen adların en bilinenlerinden. Bunun gibi: Âsitâne, Dârü'l-hilâfe, Dârü’s-Saltanat, Dârü’l-Mülk, Beldetü'l-Tayyibe, Südde-i Saadet, Südde-i Saltanat, Dergâh-ı Selâtin, son zamanlarda ise daha çok Pây-ı Taht-ı Saltanat adlandırmaları kullanılmıştır. Deraliyye deyimi ise Anadolu halkı arasında yaygındı. Balkan ulusları da istanbul’a Çarıgrad demekteydiler.