eksikliği en çok sınav sırasında milletin takır takır cevaplar yazarken kalemlerinden çıkan sesleri kulağınızda hissettiniz anda ortaya çıkmaktadır.
içinizden neden çalışmadım neden çalışmadım der durursunuz, kendinize söz verirsiniz bundan sonraki sınava çalışacağınıza, ama bu söz yerine getirmek için çabalama göstermeyeceğiniz en büyük yalanınız olacaktır.
tanım itibari ile her öğrenci insanının yapması gereken özellikle mühendislik öğrencilerinin aşşşşşşşırı şekilde yapması gereken hede. yoksa abondone olmamak işten bile değildir.
motivasyon ve kendine güvenle dogrudan ilintili eylemdir. şöyle ki, aynı ders dördüncü kez alıp hala geçemeyen ögrenci kolay kolay o dersi çalışamaz. hatta o ögrenciye dense, bu dersi çalışma bütün semtin sokaklarını süpür, ögrenci zevkle tamam diyecektir.
her dönem vize-final öncesi "lan bu sefer çalışıcam valla bak" şeklinde serzenişte bulunduğumuz ama yumurta kapıya dayanmadan asla vukuu bulmayan eylem. *
sorunsaldır, sıkıntı yaratır (çişin gelir, kakan gelir, susarsın, acıkırsın, uykun gelir, sıcak basar, üşürsün, terlersin,güneş çarpar,ışık az gelir,telefon çalar,sewgilinden msj gelir,ew halkı çağırır,maç başlar,çay kaynar, aklın başka yere kayar) odaklanması harbiden zor bir iştir.
garıptır kı ıngılızce ve almancada ders calısmak ıcın calısma sozcugunu ıcermeyen fııller vardır, to study gibi, üben gibi..work yada arbeiten ise is guc icin kullanılır..ancak turkcede ders calısmak sankı ogrenmek ıcın yapılmayıp bır yukmus gıbı calısmak fıılıyle kullanılmaktadır.ki bence bu gunluk yasamın ve bılıncaltımızın dıle yansımasından baska bırsey degıldır
çalışacağın derse ilgi duyuyorsan bile sırf sisteme tepkinden içindeki asi ruh artık buna izin vermez.çalıştıkta noldu?sorusu tatmin edici bir cevap bulamaz kendine çünkü..notların düşmeye başlar,devamsızlıktan kalmalara kadar gider,güler geçersin..