Öğünlerden 10-15 dakika önce tüketildiğinde metabolizmayı çalıştıran tatlı mı tatlı bir ottur kendisi. Bence hafife almamak gerek ya da hafife alın poponuzda biriken yağlara razı olun.
içerisinde magnezyum, demir, kalsiyum ve manganez gibi çeşitli maddeler bulunmakta ve aynı zamanda A ve C vitaminleri bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir.
Birtakım hastalıklara karşı oldukça etkili olan dereotu, bağışıklık sisteminin artmasını sağlayarak mikroplar ile savaşma gücünü de arttırmış olur. Dereotu çok az miktarda kalori içermektedir. Bu özelliği ile diyet yaparak yiyip içtiklerine dikkat eden insanlar için, besin listelerinin üst sıralarında yer almaktadır.
Dereotunun bir diğer faydası da sindirim sistemini düzenlemesidir. Yaşanan hazımsızlık, mide ağrıları ve mide krampları gibi sindirim sorunlarının etkilerinin ortadan kaldırılmasında etkili bir rol oynar. Ayrıca mide ülserinde oluşan etkileri engeller ve iyileşme süresinin kısaltılmasını sağlar. Dereotu aynı zamanda mükemmel bir gaz söktürücüdür. Özellikle gaz sorunu yaşayan kişilerin tüketmesinde hiçbir sakınca yoktur.
yaş nane ve maydanozdan az sevdiğim yeşilliktir ancak bununla yapılan cacık efsane olur.
en az hayvansal gıdaya eşdeğer protein ve kalsiyum değerine sahip bir ottur aynı zamanda.
Birçok insan mesafeli dursa da, maydanoz kadar popüler bir ot olmasa da, birçok salataya, yemeğe çok yakışandır aslında.
Miktarı önemlidir, dikkat edilecek tek nokta budur, miktarı ayarlandığında lezzeti şahlandırır.
yapraklarının ya da tohumlarının kurutulmasıyla baharatı elde edilir. Genellikle balık ve deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde kullanılır. Ayrıca zeytinyağlı yemeklere de hoş bir tat ve koku verir.