depresyon

entry1158 galeri41 video1
    208.
  1. girip çıkmaktan yalama olmuş , hüzünlü ve duyguların dengesiz olduğu ruh hali .
    1 ...
  2. 207.
  3. nedir ulan bu siktiğimin rahatsızlığı nedir ha, sevgili sözlük sana bir tanım yapayım:
    yaklaşık 8 aydır içinde olduğum durumdur. bir şekilde gün içinde nöbet nöbet uğramaktadır ve ağlama krizlerine sokmaktadır. akşamları geceleri her gün ağlıyorum ulan. iştahsızlık, yorgunluk, bitkinlik, herkesten ve her şeyden uzaklaşma, içine kapanma. geceleri sık sık saçma sapan rüyalarla uyanma, uyuyamama. bi süre sonra anti depresanları bile kullanmayı bırakmak. buda neymiş ama ya, sadece sen abartıyosun, hadi ama biz seni seviyoruz tarzında yaklaşımlarla karşılaşıyorum ve verdiğim tek cevap ise, tamam kendinizi tatmin ettiniz artık beni rahat bırakın. her şey anlamsız ve gereksiz gelir. eskiden yaptığınız hobilerinizin tamamını bırakırsınız ve hiç bir şeyden zevk alamazsınız. en sevdiğiniz yemek bile artık size güzel gelmez lan. ve birde sürekli kafamda dönüp duran intihar etme düşüncesi.
    5 ...
  4. 206.
  5. kişinin kendisini kapana kısılmış gibi hissettiği kahrolası durumdur. yakanızı hiç bırakmayan huzursuzluğunuz sizi kemirir her nefes alışınızda. siz yaşamak için çırpındıkça daha çok acı çekersiniz. gülerken dahi içinize ince ince iğneler batar. keyfinizi biraz olsun yerine getirebilmek için neşeli bir şarkı dinlerken bile oradan birşeyler çıkarır, gözyaşlarınızın yanaklarınızdan aktığını farkedersiniz bir an. dört duvarlı, rutubetli, karanlık bir odadır bu. teksinizdir. yalnızca ölüm denen küçük bir pencere vardır, ancak oradan atladağınızda da neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz.

    edit: imla
    4 ...
  6. 205.
  7. eğer bu belirtiler sizde de varsa korkarım ki depresyondasınız. ama boşverin, çıkın depresyondan. hayatınız çok kısa ve onu böyle gereksiz duygularla doldurmayın. sizi sıkan herşeye inat kocaman gülümseyin. unutmayın hiçbirşey ama hiçbirşey sizden daha önemli değil...

    *huzursuzluk
    *aşırı kaygı ve endişe
    *hiçbir şeyden zevk alamama
    *iştahsızlık/aşırı yemek yeme
    *çabuk yorulma
    *uykusuzluk ve uyku problemleri yaşamak
    *kilo kaybı
    *aşırı yağlanma
    *geçici cinsel isteksizlik ve bozukluklar
    *koku alamama
    *intihara eğilim
    4 ...
  8. 204.
  9. insanların hiçbir sebep yokken durduk yere neşeli olmalarını bir türlü anlayamamak.
    6 ...
  10. 203.
  11. gecen senede ben sözlükte bu sayfaları okuyordum. ve uzun bir aradan sorna tekrar bakma ihtiyacı hissettim. umarım kısa sürelidir derim zira, büyün yaşam enerjim emilmiş gibi..insanın hayatı ne de hızlı değişiyor ama ya..
    2 ...
  12. 202.
  13. vajinaya girmiş penis durumudur. hemen çıkılmaz, çıkılamaz. çıkmak için iyice bir boşalmak gerekir.
    1 ...
  14. 201.
  15. moderasyonun ve bu entrymi okuyan "küfürsevmez" kimselerin affina siginiyorum fakat daha iyi aciklanamaz bu.

    amina kodumun hastaligi. al tanim.

    lan 11 yasinda da yasadim bunu, 17 yasinda da yasiyorum. bir insan 8 yasinda bunalima girer mi mna koyim ya? giriyor lan giriyor. bu büyümekle, sorunlarin artmasiyla, kisilik karmasasiyla alakali bir durum degil. o yüzden aslinda cözümü de yok. ilaclar, psikiyatrlar sadece yapay mutluluk verip daha kolay atlatilmasini sagliyorlar. ki ben onlari da pek denemedim, 12 yasindayken bir girisimde bulunduktan sonra uyusturucu bagimlisi olmustum, ona hic girmeyelim burada di mi sözlük?

    ama sunu da kabul etmek lazim, bir reflüden, felcten falan daha kötü degil.

    ne derseniz deyin arkadas. raporlu deliyim anasini satayim, cocuklugumdan beri depresyondayim. ayni zamanda tabi reflü hastasiyim, kemik yapim da bozuk.

    eyyorlamam bu kadar. hadi hayirli isler.
    2 ...
  16. 200.
  17. iyice elden ayaktan, dile düşen,düşüren hastalık.
    ha bi de;
    (bkz: hipokondriyak)
    2 ...
  18. 199.
  19. 198.
  20. hayatın anlamsız gelmesi durumu. girmek çok kolaydır ancak insan alışınca bitürlü çıkamaz; belkide kolay geldiği için çıkmak istemez.
    2 ...
  21. 197.
  22. barsak motilitesi üzerine de etkisi vardır ve bir çoğu kabızlıktan şikayetçidir. bunu kabızlığa eşlik eden ishal periyotları da eşlik edebilir.
    kabızlık deyip geçmeyin yani altından psikolojik bir problem çıkabilir.
    1 ...
  23. 196.
  24. bazı doktorlar tarafından doğanın modern toplum insanlarına bir hediyesi olarak görülen hastalıktır. uzun zaman önce okuduğum bir makaleye göre, depresyon sayesinde hayatımızda yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu anlar, bunun çözümü için uğraşırmışız. yani aslında vücudun beynimize gönderdiği bir uyarı sinyali gibi bir şeymiş.
    2 ...
  25. 195.
  26. kışın geldiğini kabullenmemek için kışı anımsatan meyveler yemekte bile tereddüt etmek...
    1 ...
  27. 194.
  28. 193.
  29. bazen bi arkadaşa bakıp çıkmak için girdiğim harikalar diyarıdır. katatonisiyle melankolisiyle harika bir yerdir.
    2 ...
  30. 192.
  31. 191.
  32. sokağa çıkmama,çıkınca bi sürü mal insan görme ama eve dönünce hayat herşeye rağmen dışarda güzel deme durumu. ne dedim ben yahu.
    3 ...
  33. 190.
  34. çağımızda yaygın olarak rastlanan psikolojik bir rahatsızlıktır. nedenleri arasında ağır kayıp, çevre/ortam değişikliği, tekrarlayan olumsuz yaşam olayları, ağır hastalıklar yer alabilir.
    kollarda ve bacaklarda halsizlik, nefes alamama, sürekli mutsuzluk, kendini değersiz hissetme, yaşamdan ve yapılan aktivitelerden zevk alamama, hiçbirşey yiyememe, ağlayamama, sürekli bir uyku hali ve uyku düzeninde bozulma, sese karşı duyarlılık, aşırı kilo kaybı ya da artışı... gibi belirtileri vardır.
    http://www.martiterapi.co...ex_dosyalar/Depresyon.htm *
    depresyon hastalarına kaygı bozukluğu teşhisi de konulur. en hafif üzeyde olanı 6 ayda geçer.hastalığın başlarında psikiyatrist ve psikolog ile görüşülür. hastalığın belirtilerine ilişkin sorular sorarlar, notlar alırlar. zamanla hastalık geçmeye başladığında görüşme sıklığı, alınan notlar azalır. tedavide antidepresan *ve psikoterapi birlikte uygulanır. psikoterapide amaç kişiyi olumsuz düşünmeye iten bozuk düşünce tarzının ortadan kaldırmaktır. hastanın iyileşme seyrine göre önce psikoterapi ardından ilaçta azaltıma gidilir. antidepresanı doktordan habersiz bırakmak hastalığın iyileşmesini geciktirir.uzmanlar tedaviden sonra hastalığın tekrarlanma olasılığı %65 olduğunu söylerler.
    3 ...
  35. 189.
  36. seks yapmaktan zevk alamamak en kötü özelliğidir. hele ki ilk deneyiminiz ise lanet olsun! berbattır.
    1 ...
  37. 188.
  38. her insanın belli dönemlerde birtakım olumsuzluklardan dolayı yaşadığı bunalım.
    3 ...
  39. 187.
  40. insanda sürekli uyku isteği uyandıran, yediğinden-içtiğinden zevk bile alamamasına neden olan lanet bir durum. kısa süreli olanları tercih edilir.
    2 ...
  41. 186.
  42. hergün koşarak çok rahat atlatılabilecek durum.
    2 ...
  43. 185.
  44. (bkz: zanax)al bitsin rahatla tipinden ama öyle değil harbi bağımlılık yapıyor kullanmış biri olaraktan.
    1 ...
  45. 184.
  46. antidepresan kullanmaya götüren psikolojik rahatsızlık.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük