1 Temmuz 1926 günü, Türk Denizlerinde 391 yıldan beri yabancılara verilmiş kapitülasyonların sona erdirildiği gündür. Bu günden sonra yurdumuzda deniz taşımacılığı yalnızca TÜRK bayraklı gemiler ve TÜRK insanıyla yapılmaya başlanmıştır.
Ancak bu gün geldiğimiz noktada, şehir hatları vapurlarından başka Türk bayrağı taşıyan ticari teknelerimiz oldukça azalmışken ve Türk Bayraklı gemilerde, yabancı gemi adamları çalışmaya başlamışken, Kabotaj bayramı olarak, neyi kutlayacağımızı soranlar da elbet olacaktır.
Diğer taraftan, ülkemizin çok kuvvetli bir donanması ve son yıllarda gittikçe büyüyen Amatör Denizciler filosu bulunmaktadır.
Türkiye Denizciliğinin dahada gelişmesi dileğiyle kabotaj ve deniz bayramınızı kutlarım..
(#314172) kabotaj olarak kısaca açılmışı bulunan, google ın hoş bir resimle kutladığı bayramımız.kendi denizlerimizde yalnızca bizim taşımacılık yapma hakkımız olarak özetleyebileceğimiz özgürlüğün bayramıdır.
gün içerisinde kutlayacağımız, akabinde balkonlarımız al bayrağımızla donatıp süsleyeceğimiz yurdum insanının genellikle bayram saymadığı bayramımızdır.
sahilleri vatandan saymayan, düşman işgalinden kurtamaya çalışan hükümetin kutlamamayı tercih ettiği bayramdır.
sahilleri alınca kutlayacaklarmış. hayallerde yaşıyor bazı ibneler!
bağımsız türkiye cumhuriyetinin en önemli alametlerinden biri olan "kabotaj hakkı"nın ilamının seneyi devriyesinde sahil kentlerinde kutlanan bayram...
deniz ile ilgileri gemicik ve okyanus ötesi olan badem bıyıklı ve sıkma başlı güruhun yok saydığı gün.
bir gün türk milleti götlerine yağlı direği sokunca anlayacaklardır kabotajın anlam ve önemini...