büyük usta edip akbayram'ın da yorumladığı türküdür. fakat düzenlemesi son derece kötü olmuştur. edip akbayram'ın büyülü sesinden daha güzel bir çalışma bekleyenler için hayal kırıklığı yaratabilir.
muğla-ula türküsüdür. osman isimli şahıs kuzeninin düğünü için ulaya gelir. Düğünde kızlara bakan osman, bir kıza (gülayşe) kilitlenir. gözlerini ondan alamaz. ula düğünlerine davet edilmemesine rağmen sürekli katılır olur. her düğün olduğunda atıyla dağları aşar. bir gün bir düğünde "söyle bakalım, ula düğünlerine neden katılırsın?" diye sorulur. Osman da bir aşığın elinden sazı alır ve daha önce hayatı boyunca hiç saz çalmamış osman bu türküyü oracıkta yakar.
sağır oda isimli dizide aras dağlı* ile duruşah kırımlı* arasında duygusal bir muhabbet, bir randevu, bir yavşama geçtiği anda devreye giren muhteşem ötesi şarkı.
bir çok güzel yorumlayan sanatçının yanında kanımca en güzel edip akbayram 'ca tutturulmuş güzelim muğla-ula türküsüdür.
"senin de şu dünyaya gelişin, dediklerinin yanı sıra böyle güzel bir türkü tutturmaktan ötürüdür" denilesi bir ozan tarafından yazılmış , "benim de şu dünyaya gelişim, bir esmerden ötürü" dizeleri ile de bitiren türküdür.
cem karaca'nın yorumladığı türküdür. "ninnanaray" diye de bilinir. şarkı da dendiği gibi benim şu cihandan gidişim memleket sevdasından hey canım hey...