ideal düzen toplumdan topluma değişir, ve bizim toplumumuzda bu suistimale çok açık bir olgudur. o sebepten dolayı bu toplumda demokrasi olmaması gerekir. neye ne için oy verdiğini bilmeyen milyonların olduğu bir sistem nasıl ideal düzen olabilir?
türkiye cumhuriyeti'ne rağmen hep iki adım ileri bir adım geriden daha fazla geri giden, zamanla ütopikleşmeye başlayacak yönetilme biçimi. önümüzdeki seçimler muhtemelen halkın karar alma silsilesinden çıkarılıcağı kuvvetle muhtemeldir. kaynaklarımız neredeyse tükenmek üzre. yerli ve milli olduğu iddia edilen her şey savaş için ayrılan bütçeden oluşuyor. bir devlet eğitime savunma bütçesinden hatta diyanet işlerine ayırdığı bütçeden daha az pay ayırıyorsa; orada ezilen ve zulmedilenler hep olacaktır. herkes diyarında, muhabbetindeyken birileri boşu boşuna ölmeye devam edecektir.
Bir Batılı düşünür şöyle der : "Demokrasi bir memleketi halkın ortalamasına teslim etmek demektir. Hiçbir demokrasi seçimle en iyiyi bulamaz. Onun için önce bu ortalamayı fikirce, zevkçe yetiştirmek lâzımdır."
Böyle bir başlık niye var bilmiyorum ama şöile açıklayayım bitcoin neden icat edildi? Salakların oy verip seçtiği davarların darphanede allahsız gibi para basıp asıl beyin gücünü oluşturan kesimin emeğini hiç etmesinden dolayı. Şuan bu koyunların ve onları güden davarların 50.000 doları 1 bitcoin etmiyor. Demekki Demokrasi balondur.
Tek kriteri 18 yaş üzerinde olma mevzusundan kaybediyor. Araba sürerken bile ehliyete tabi oluyor insanlar, trafikte milleti biçmesinler diye fakat ülkeyi biçmekte sorun yok.
Seçme ve seçilme hakkı ehliyete tabi olmalıdır, mental sağlık, genel kültür, okuduğunu anlama, örüntü soruları ve tarih içeren sınavdan yüzde 75 altı alanların ne seçme ne de seçilme hakkı olmalı.
dünyanın en b*ktan yönetim biçimlerinden biri. en iyisi hangisi derseniz bence akil insanların yönetimde olduğu meritokrasi veya liyakatlı kişilerin seçildiği seçimli monarşi.
her ne kadar cehaletin, demokrasi düşmanlığının çoğunluk olduğu bölgelerde, cehaleti, demokrasi düşmanlığını iktidara getirse de,
ya da iki ucu boklu değneğin iki ucu arasında seçim yapılsa da,
en kötü demokrasi, en iyi otokrasiden iyidir.
ve demokrasi, sadece oy kullanmaktan ibaret değildir.
hatta demokrasi denince en son akla gelmesi gereken şeydir oy kullanmak.
demokrasiyi sadece oy kullanmaktan ibaret sanan cahiller düşmanlık yapar.
demokrasiye düşman olan diğer kesim şunlar:
Modenizmin kendi hukuk kurallarini insanliga dikta etme yontemi, aracidir.
Eski Turk devlet yapisina hatta diger dönemdas devletlerin teskilatlarina bakarsaniz yoneticinin yaninda bir de bakanlar kurulu vardir. Yani bu demokrasi denilen sey modernizmin dikta ettigi gibi yeni olan bir sey degil.
Ancak demokrasi adina isgal bu yuzyilin hikayesi. Ayrica burada soyle bir sorun var meclisiniz milli degilse demokrasi dediginiz sey mandaliga donusur. Nitekim suriye, irak, suudi arabistan bunun en iyi ornekleri.
Kendi tarihimize bakacak olursak ikinci abdulhamid donemi mesrutiyet acildiginda meclisin cogunlugunu masonlar olusturuyordu. 93 harbine girmemiz bu meclisin ihaneti uzerine cikmistir. Keza yine bu meclis 31 mart darbesinden sonra balkan savasi, birinci dunya harbi, ordunun terhisi gibi ulkeyi yikilisa goturen bir cok karar alinmistir.
Kisaca demokraside degil meclisin ve anayasanin milli olup olmamasinda sorun vardir.
Demokrasinin olmadığı ülkeler ve seçmeyen toplumlar sefalet ve cehalet içinde batmaya, geri kalmaya, köle olmaya, faşizm ve vergiler altında ezilmeye, 1 araba kendine 5 araba devlete almaya, mutsuz ve huzursuz olmaya mahkumdur. Ortadoğu, Afrika, Uzakdoğu (Japonya ve Güney Kore gibi ülkeler hariç) civarına bakın nasıl ülkeler var. Buralarda demokrasi yok. Demokrasiye laf edenler o coğrafyalara defolup gitsinler.
bu arada demokrasi demek sadece antidemokratik otokrasi ve demokrasi arasında oy kullanıp antidemokratik otokrasiyi seçmek demek değildir, hatta demokrasi denince asla akla gelmemesi gereken şeydir bu.
çoğunluğun tercihlerine riayet ettiği ve herkesi eşit kabul ettiği için ortadoğu coğrafyasında yaşayan toplumların (buna türkiye'de dahil) ekseriyetle güdülmeye müsait tembel, sefil, tek hücreli gerizekalılardan oluşmasından ötürü hiçbir zaman istikrar getirmeyen, getirmeyecek olan sistem.
zeka akıl seviyeleri yetmediği için sosyal sorumluluk altında bir arada yaşama kültürünü (evrensel ahlak ve etik değerler) oluşturamamış insanların çoğunlukta olduğu toplumda demokrasi üzeri rengarenk çiçekler açan bir bataklıktır.
yukarıda bahsedilen bu insanlar kendilerine benzeyen yönetici idarecileri seçer.
bu seçilen insanlar kendi çıkarkarına hizmet eden yasaları yapar.
aptallar ise bu seçilen yönetici idarecileri yasaları tartışırlar.
oysa asıl sorun halk olup, rejim ideoloji sistem hukuk idareci sadece halkın yansımasıdır.
bunun için demokrasiler de cehalet önlenemez, çünkü; oyları ile cehaletin cehennemini cennet olarak yaşayan insanlara seçme seçilme hakkı verilmiştir.
"Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. Platon"