demokrasi trendir istediğimiz yerde ineriz

entry10 galeri0
    10.
  1. Aklıma Recep ivedik filmindeki artık bu borç hepimizin tren yapacaz dediği replik geldi ansızın.*
    1 ...
  2. 9.
  3. duraklarının ismi de suriye, ırak, iran, afganistan'dır. seç beğen al bakalım.
    2 ...
  4. 8.
  5. aslında her şeyi en başından açık açık söylemişti...



    çok büyük bir planın ilk başlangıç noktası erdoğan'ın beklenmedik bir şekilde ibb başkanı olmasıydı. ibb başkanı iken nedense amerika'ya refah partisi lideri necmettin erbakan değil, abdullah gül ile birlikte tayyip erdoğan davet edildi. o dönem bazı gazetelerde erdoğan'ın başbakan olacağı haberleri yayınlandı.

    https://www.youtube.com/watch?v=ivE7IY1mLiI

    sonrasında refah partisinden istifa eden yenilikçi bir grup erdoğan önderliğinde partinin kuruluş aşamasında milli görüş gömleğini çıkardıklarını söyleyip özgürlüklerden, demokrasiden, çağdaşlıktan bahsederek toplumdan büyük oranda destek alıp iktidara geldi. aslında akp iktidarının ilk yılları ülke açısından kötü gitmiyordu ancak o dönemin güçlü ve laik askeri yapısı belki de bu günleri görerek ak partiyi rahat bırakmıyordu.

    erdoğan 1 mayıs'ta taksim meydanını halka açtı, lgbt üyelerine bile ak parti sizin için bir güvencedir dedi, (şu an 1 mayıs ve lgbt tekrar öcü oldu) bir çok açık oturuma katılıp insanların karşısına çıkıp konuştu çünkü artık türkiye eskisi gibi olmayacaktı derken araya başörtüsünün her alanda serbest olmasını sıkıştırdı. seküler kesimden bile bu konuda destek aldı. artık bu sorun bitmeliydi ve gerçekten gereksiz bir konuyu haklı ya da haksız bitirdi.

    daha sonra 2007 seçimlerinde ülkenin en tepesinde de halkın büyük desteğiyle yine akp vardı. bu dönemde eğitim ve bürokraside yavaş yavaş kadrolaşmalar başlamışken fettullah gülen ile de yargı ve tsk içinde yıllar sonrasının kadrolaşmaları da oluşturuluyordu. hedefe giden yolda bir gecede devlet bankasından alınan krediyle sahip oldukarı atv ve sabah grubu ile başlayıp aydın doğan'ın bile tehditlerle erdoğan'a bırakmak zorunda kaldığı havuz medyası, tsk içinde atatürkçü kesimin tasviye edilmesi, yargının ele geçirilmesi ve tüm para havuzunu kendi iş adamları tarafından yönetilmesi çok önemliydi.

    o yıllarda kendisine göre en büyük tehlike olan tsk için ergenekon-balyoz kumpasıyla planlanan tasviyeler yapıldı. muhalif basının önde gelen isimleri yapılan baskılar sonucu tek tek yazlıklarına çekilmek zorunda kaldı. geriye yargı ve bürokrasi kalmıştı...

    yavaş yavaş her yerde güçlenen erdoğan, baskıya dayalı islamcı zihniyetini de hissettirmeye başlamıştı. buna tepki olarak beklemediği seviyede bir karşı duruş ile ülkenin her yerinde gezi olayları patlak verince mecburen geri adım atmak zorunda kaldı ama başörtülü bacılarının üzerine deri pantolonlu tiplerin işemesinin öcünü alacağını herkes biliyordu.
    (bkz: başörtülü bacımı sürükleyip üstüne işediler)
    (bkz: kabataş görüntülerinin bu cuma yayınlanacak olması)



    yargı ve bürokrasi için en büyük tehlike ise fettullah'tı. tek adam olmak yolunda sıra ona gelmişti, ona savaş açtı. gücüne çok güvenen fettullah buna karşılık verdi ve 17-25 aralık olayları patladı. o kadar şeye rağmen sondaj dedi, montaj dedi ve bir şekilde ondan da kurtuldu. bırakın sadece kurtulmayı konsolide ettiği seçmenine din, vatan elden gidiyor diye diye bu olaydan da güçlenerek çıktı.

    artık fettullah'ın da tekmeyi yemesiyle bürokraside, tsk içinde, medyada, yargıda devlet gücünü de kullanarak en büyük söz sahibi olmuştu. parti içinde tam da istediği gibi hemen hemen yola çıktığı arkadaşlarından kimse kalmamıştı. tek adam olma yolunda ilerleyen erdoğan'ın planı tek tek gerçekleşiyordu.

    sonra 15 temmuz darbe girişimi oldu ve erdoğan buradan da galip çıktı. kendisine küfürler eden devlet bahçeli'yi diğer ona hakaret edenler gibi yanına aldı. artık yargı tamamen, medya tamamen, bürokrasi tamamen, tsk tamamen onun elindeydi. yavaş yavaş demokrasi treninden inmenin zamanı geliyordu... en baştan beri hedeflediği islam ülkesi artık onun için gerçekten ulaşılabilir gibi görünüyordu.

    evet.. oyunda bölüm sonu canavarına kadar geldi ama görünen o ki artık bütün jetonları da bitti. şimdi bölüm sonu canavarı bir tripod bir kamerayla karşısında. onu geçerse mi?

    maalesef artık jetonu bitti. bölümün sonunu geçer ama oyunun sonunda fakirleşmiş halk, çağdaş insanlar ve de yenmesi mümkün olmayan atatürk'ün kurduğu türkiye cumhuriyeti var.

    aslında oyunun sonu baştan belliydi, kabul edelim ki buraya kadar iyi geldi!
    5 ...
  6. 7.
  7. galiba inecekler bu sefer.

    demokrasi aşığı rte'nin demorkasi görüşü.
    0 ...
  8. 6.
  9. tren kazalarını unutanların iki yüzlü yaklaşımını anlatan itiraftır. bakar körler görüp anlamıyor ya ne diyeyim bilmiyorum.
    1 ...
  10. 5.
  11. Yine indiler dikkat edersen.

    Biri çıkıp açık açık "Bizde ortam böyle yarrrrr..." dese kabul aslında ama onuda demiyorlar. Aklıselim olan Herkes o akşamın ertesinde darbecilere tepkisini gösterirken ekliyordu "şimdi eleştiren gerçekleri söyleyen herkesi fetö ilan edecekler" diye... Çok geçmeden başladılar bile.

    Herşeyi geçtim topluma örnek olmak veya toplumu harekete geçirmek gibi bir görevi misyonu olmayan şahısları dandik dundik haber sitelerinde "darbeye sessiz kaldılar twit atmadılar hüloğğğ" diye hedef gösterdiler.
    0 ...
  12. 4.
  13. inemedi...

    Ahahha. işine geldiği zaman demohrasi demohrasi diyor ya çomar olan ne gülüyorum.
    2 ...
  14. 3.
  15. 2.
  16. 1.
  17. recep tayyip erdoğan'ın vaktiyle dile getirdiği bir demokrasi tanımı.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük