bir stefan zweig kitabi. yazar oldukten sonra bulunup basılmıs bir eserdir.
kitapta avusturya nın bir koyunde, postahane gorevlisi olarak calısan ve yoksulluk icinde yasamını surduren christine in basından gecenler anlatılmaktadir: christine in abd deki zengin teyzesi avrupa ya tatile gelmiştir ve uzun zamandır gorusmedigi yegenini yanına cagırır. hasta annesinin de israrlariyele teklifi kabul eden christine hasır bir cantayla alplerin yolunu tutar.teyzesinin kaldıgı otele varınca kendisinin ne kadar yetersiz oldugu teyzesi ve eniştesi tarafından kesfedilir ve kızımız bir degisim surecinin icinde bulur kendini.
zweig gene inceden psikoloji ye girmiştir ve yalın bir dille anlatmıstır olayları. ancak diger kitaplarının yanında biraz sonuk kaldıgı, iyi bir finale sahip olmadıgı da asikardır.
hızlı gazeteci'nin 1990ların başındaki türkiye'de siyasi ve toplumsal alanda yaşanan değişimi ele alan macerasıdır. dönemin siyasi aktörlerine mizahi ama eleştirel şekilde resmi geçit yaptırır. türk insanının artık klişeleşmiş, baskıcı, donuk soğuk savaş dönemi siyasetinden bıktığını vurgularken, bu siyasetten çıkış arayışlarını ele alır.