ingilizcesi notebook olan yani not kitabı anlamına gelen bir adet kalem ile içine istenilen bilginin nakşedileceği değeri anlaşılmayan bir gereklilik öğrenim için şart.
türk - moğol siyasi sisteminin çeki düzen parçalarından birisidir. bürokrasi temeli eskilere dayanan persler ve arapların, " defter " düzeninde o kadar başarılı olmadıkları bilinir.
nerede hangi çeşidini görürsem göreyim ilginç bi' dürtüyle almak istediğim, üzerine çizim yapılması veya yazı yazılması amacıyla birleştirilmiş çizgili, kareli yahut çizgisiz kağıtların genel adıdır. durduramıyorum kendimi, hep alıyorum hep alıyorum. içses şu şekilde tabi: bi' şey yaparım ben bunla ki. sonuç ise oda dolusu defter ve tabii çoğunca boş.
zeka yoksunu öpretmenlerce kaplanmasının estetik patlaması yaşayacağını düşündüğü, yıllr ilerledikçe "orta" sayısı artan, yazı yazılmaya elverişli selülozdan mamül okul gereci.
ozellikle ilk ve ortaokul yillarinda ilk iki bilemedin uc sayfasina ozene bezene yazilip harflerden inciler dizilip hemen sonrasinda icine sictigimiz(hadi en azindan sahsim adina konusayim) nesne. sonraki yillarin farki, baslar baslamaz sicmamizdir.
Nicholas Sparks'ın yazdığı ve daha sonrasında da filmi çekilen mükemmel bir aşk romanı.Arka kapağında şunlar yazılıdır."Öyle özel biri değilim; bu kuşkusuz. Ben sıradan düşünceleri olan sıradan bir adamım ve sıradan bir yaşantım oldu. Adıma dikilmiş anıtlar yok; ismim de kısa sürede unutulacak. Ama, ben birini sevdim, hem de bütün kalbimle. Bu da benim için her zaman yeterli oldu. Şimdiye kadar okumuş olduğunuz en etkileyici aşk öyküsü bu satırlarla başlıyor..."
birçok çeşidi olan kağıtların birbirine tutturulması ile oluşturulmuş eşya. (Telli, haritametod, çizgili, kareli, düz, 3 ortalı, 5 ortalı). Bir de kullanım amaçlarına göre sıralanabilir. Küçük kızlarda her çeşidini bulmak mevcuttur. Hatıra defteri, anket defteri, günlük (özel), ajanda (genel)...
bir de bakkal defteri vardır. bakkallar defterlerini düzgün tutmadığından olsa gerek -defterin bakkal defteri gibi- şeklinde bir söyleyiş vardır.
yıllara göre büyüklüğü ve sayfaları da artan birbirine bağlı kağıt parçaları. ilkokulda iken 30 sayfayı geçmezken ortaokula doğru harita metod gibi kafa yaranlarına sahip oluruz. ilkokul döneminde kaplarken ortaokula doğru soyundururuz. üniversiteye gelince ise hiç kullanmayız, fotokopi icat olunmuştur çünkü.