ulu orta abdest alıp namaz kıldı diye mi. "1 erkeğe 4 karı cayizdir" dedi diye mi, erbakan' a bu saygı. yoksa defnenın bu taraklarda bezi yok diye mi bu saygısızlık.sorusunu akıllara getiren anlamsız medyadır.
bu sadece yukarıda adı geçen site için olan birşey değildir. medyanın geneli böyleydı bugun.
uyandığımda ekranda " erbakan vefat etti" yazısını görünce aklıma ilk "defne öldü" yazısı geldi. ikisini de tanımam ikisinin de kulvarı farklı tek eşit oldukları konu "insan" olmaları belki. ama bu toplumun ait olduğu din ve kültür yapısında vefat kelimesinin daha saygın olduğu bir gerçektir. bu ayrımın amacı da nedir merak içindeyim.
şaşırtmayan medyadır. defne iyi oynamamıştır rahmetli erbakan gibi . ne yaptıysa meydandadır. neyse erbakan'a allah rahmet eylesin,öbür dünyada yediği kul haklarının, yediği 9 trilyonun hesabını nasıl vericek bakalım.
öbür tarafta, medya referans alınmayacağı için çok da önemli olmayan ayrıntıdır.
+ senin kağıdında ne yazıyor ?
- öldü.
+ işin zor. şimdi senin sevapları incelerken pi sayısını 2 olarak değerlendireceğiz.
- burda da mı katsayı olayı var ?
+ aynen öyle.
net bir şekilde statü farkının tekrar öne çıktığını görüyoruz.
Defne Joy Foster : halka iç içe, neşeli, çalışkan ve popüler bir ablamız, aynı zamanda devlette vatandaş seviyesindedir ve en önemli nokta, devlet memuru değildir ki, çoğu devlet adamına ve medya çalışanına göre saygı duyulacak bir kişi olarak görülmeyen düşük seviye veya normal bir halk mensubudur.
Necmettin Erbakan : dedemiz zamanında başbakanlık yapmış, el altından, üstünden, yanlardan, çaprazlardan yürütülmedik şey bırakmamış. çok fena canlar yakıp, kuyruklar kızartmış. sonrada emekli olup, aldığı ekşınları özleyip tekrar koltuğa çöreklenmiştir.
defne abladan kimse korkmaz, erbakan adamı öbür taraftanda olsa yer !
evet makam mevki elbette önemlidir, bir tanesi milleti üç beş dakka eğlendirmiş, ne uğruna yaşadığı belli olmayan, çok nahoş bir vaziyette ölmüş biriyken, diğeri bilim adamlığı yanında hayatını bir misyona adamış, ülkede başbakanlık yapmış biridir.