Bu tabela Yüşa tepesinde duvarda asılı duruyor bizde önünden geçip gidiyoruz. bize neler neler anlatıyor haberimiz yok ama acaba 2 - 3 asır önce atalarımız her sene 1 hafta bu tepeye gidip bu tabela ile ilgili ne yapıyorlardı ? Bunu belki hiçbir zaman bilemeyeceğiz çünkü geçmişimiz artık bize yabancı.
kitap okumayan, gazete okumayan, dergi okumayan insanların mezar taşı okuma isteğine bir türlü anlam veremiyorum.
iki üç kişi çıkıp '' kitap da okuyorum atamın mezar taşını da okumak istiyorum '' diye gelmesin lütfen. ülkedeki kitap okuma oranlarına bakınca kaideyi bozmayacak istisnalar kategorisinde olduklarını yüzlerine vurmak istemiyorum.
Hayatında kaç kitap okudun diye sorsak "hiç" diyecek adamlar dedesinin mezar taşına takmış kafayı a.k. derdiniz sadece mezar taşı okumak evet inandık tamam.
Evet ülkenin geçmişten bugüne siyasal anlamda geçirdiği değişimler sonucu ortaya çıkmış bir sorunsal olsa da suçu biraz da kendimizde aramak gerekir ücretli ücretsiz bir çok yerde osmanlıca kursları mevcut.
Biraz bizim tembelliğimizden de kaynaklı açıkcası bakın roma imparatorluğuna resmi dili latince ama herşeye rağmen bu dili günümüzde dahi yaşatabiliyorlar.
Birader o zaman Osmanlı da arap alfabesi kullanmasaymış. Osmanlı zamanında da Göktürklerin yazdıklarını, mezar taşlarını okuyamıyorlardı. Sizinki sırf Atatürk düşmanlığı.
bu dedemizin mezar taşını okuyamıyoruz bunun için osmanlıca gerekli bla bla diyenler bir süre önce de mezar taşı okumak unutkanlık yapar muhabbetine aynen diye katılıyordu. insanlar hipnotize edilmiş sanki aksi bişey söyleyemiyorlar.
Yakında bu sorun olmaktan çıkacak. Eskiden şehrin dışında kalan mezarlıklar zamanla büyüyen şehrin ortasında kalınca rant açısından enfes yerlerde mezarlık mı olur diyen büyüklerimiz onları kamulaştırıp yerine alış veriş merkezi dikiyor.