Boş bir kafa ile izleyin. Dolu düşünceleri, sıkıntıları, gelecek kaygısını iki saat bir kenara atın ve öyle izleyin.
Bütün hücrelerinize işlesin film.
Sonrasında hiç bir şey eskisi kadar boş ve salakça gelmeyecek, aldığınız nefesin bile etkisi değişecektir.
1989 yapımı 128 dakikalık komedi/dram kategorili, rahmetli robin williams'sın yer aldığı en şahane film. 8/10 imdb puanına sahip, 16 buçuk milyon bütçe ile çekilmiş, 95 milyondan fazla gişe yapmıştır. Kült mertebesine ulaşmıştır, kitabı ile aynı güzellikte olan nadir filmlerden biridir.
Bir saat önce izlediğim ve tadı hâlâ damakta kalmış, başrolde Robin Williams ve liseli ergenlerin olduğu umut aşılayıcı dram filmlerinden biri. Dialog filmlerinde muazzam kurgu beklemek yanlış olur ancak bu film sonunda sübhanallah dedirtiyor.
Yönetmenliğini Peter weirin yaptığı başrolü Robin williams olan 1989 yapımı dram filmi.
Gerek konusu gerek Robin Williams'ın gösterdiği oyunculuk performansıyla Filmin etkileyici havası yönünden değerlendirildiği zaman şaheser sayılabilecek ender filmlerden.
Bu arada söylenmesi gerekir: edebiyat severlerden çok edebiyattan çok hoşlanmayan insanların özellikle izlemesi gereken Ve edebiyat nedir neden edebiyat tarzında sorulara verilebilecek en güzel yanıtlardan biridir bu film.
Bizi bi hayale inandıran filmdir. Oysa bizim hayatımızda ne john keating ne mahmut hoca oldu. Bari mr white olsaydı. Bizim kimya hocamız beni çok gülüyorum diye dersten atmıştı. Mutluluğu bile çok gördü.
Neyse gene inanalım capre diem.
Edit :Carpe bile dedirtmediler hayat bana hep capre.
kendini bir an john keating gibi hissetmiş olacak ki sınıfta bir farkındalık yaratabileceğini falan düşündü garibim.
daha sonra bıraktı o ideal öğretmen ayaklarını.
Dershane öğretmenlerinin her sene başı değişen öğrencilere "şimdi bildiğiniz her şeyi unutun. Sizinle sıfırdan başlayacağız" diyerek karizmatik bir giriş yapmalarına ilham kaynağı olan film. Kitap da yırttırırlardı ama işte o fasiküller hep para o kadar uçmaya gerek yok.
" carpe diem " ifadesi bay keating tarafından ilk kez kullanılırken eski öğrencilerin fotoğraflarının adeta canlılık kazandığı filmdir. öğrenciler de onların neler yaşadığını merak edercesine dikkatle sararmış fotoğraflara bakar.