dead can dance

    1.
  1. lisa gerard ve brendan perry'den ibaret bir grup bu grup. yani gruptan ziyade, "ikili". yaptıkları müziğe de tam bir ad vermek zor. goth diyorlar; gothic diyorlar. bizse mistik diyoruz.. farklı farklı.

    ne diyorduk, biz diyorduk. biz: kedim ve ben. kedim alacalı bir renge sahip. bazen kızıl oluyor; o zamanlarda öpüyorum onu. fakat bu aralar rengi sarardı. pek sevmez oldum.

    adamlar (adamlar) serpent egg'i çıkartıyorlar. bu albümde tarihi kültürlerden kalma müzikleri toplayıp, oradaki temaları işliyorlar. zaten iyi bakmanız gereken "the host of seraphim" bu ara çıktı. yani bu albümde, aralıkta falan değil; arka sokaklarda hiç değil.

    albüm toplam yarım saat falan sürüyor, hadi bir 6dk da ben ekledim. içinde kalmıyor insanın, "ulan yarısı doluymuş bu cd'nin, neden onlarca milyon verdim" dedirtmiyor.

    daha sonraları çıkan albümleri de bu doğrultuda olunca, oldu mu size kara mistisizm ile gothizm arası ama aynı zamanda da çok etkileyici müzikleri olan bir grup.

    bu heriflerin (herif! yuuh) adı hep yanlış anlaşılıyor, bazılarına da itici geliyor. lakin adamlar ölü müziği yapmıyorlar. sadece artık kullanılmayan, zor gelen aletlerle (enstrüman) müzük yapıyorlar. bir de, brendan olaya çok önceleri geliştirdiklerini düşündüğüm felsefik bir yan katmış. zat-ı aliler diyorlar ki: "dead can dance. yes, we named this way; because they can!" yok yok bunu benim çarli söyledi. brendan, "ölüleri dans ettiriyoruz, çünkü ölüye dirilik katmayı; diriye ölülük vermeyi düşündük grubu oluştururken" demişti. evet.
    16 ...
  2. 27.
  3. cidden müziği bilen ve dünyanın dört bir yandan sesleri, yeni bir formda dünyanın kulaklarına yeniden armağan eden olağanüstü grup.
    amnesia:

    http://www.youtube.com/watch?v=9Ll3TaVmIfk
    5 ...
  4. 37.
  5. irlanda asıllı iki müzisyen tarafından kurulan grubun "the host of seraphim" adlı parçası, "baraka" gibi ruha dokunan bir belgeselin adeta nefesidir.
    4 ...
  6. 30.
  7. 16 yılın ardından anastasis isimli albümü ile harika bir dönüş yapan müzikal fenomen. Günlerdir playlistten çıkmadan loop yaptırıyor. insanların müzikal zevklerini ve estetik anlayışlarını ölçebilen bir kimyasal deney olsaydı, öyle tahmin ederim ki ayrıştırıcısı kesinlikle dead can dance olurdu.
    4 ...
  8. 32.
  9. Büyüleyen, başka diyarlara götüren gruptur. The Host of Seraphim vardır ki candır.
    3 ...
  10. 24.
  11. black sun gibi harika bir parçaya sahip olan grup.
    canlısı için

    &feature=related
    3 ...
  12. 17.
  13. the mist filminde, The host of seraphim şarkısıyla insanı o yıkılma atmosferine sokan, parçalanmasını sağlayan grup.
    3 ...
  14. 6.
  15. şahane grup... poplamış işler, üst- egosal beğeni için değil, çok boyutlu 'ruhlar' için müzik yapan sanaatkarlar... grubun ismi aslında bir nevi deyim ve can yücelvari çeviriyle; 'bit pazarına nur yağabilir' gibin bir anlama geliyor... 1981'de melbourne'de kurulmuş ve 1998'e dek müzik icra eylemiş; bi' ara, 2005'te, yeniden nurlanmışlardır, sadece 2005'te ama...
    http://www.deadcandance.com
    3 ...
  16. 33.
  17. etnik müzik deyince akla ilk gelen grup. onları dinlerken dünyada hala keşfedilmemiş bir ırk olduğunu düşünürsünüz. o topluluğu bulup içine dahil olmak, bir ormanın derinliklerinde kaybolmak istersiniz.



    solistlerinden brendan perry daha sonra "ark" isimli kendi solo albümünü de çıkarmıştır.
    albümündeki enfes parça için: http://www.youtube.com/watch?v=jBA6gqnayE8
    3 ...
  18. 12.
  19. bir zamanlar "saldek" adlı, 1 dakika 15 saniyelik parçalarını defalarca dinlemek zorunda kaldığım, eşi benzeri zor bulunan gruplardandır..
    yanına göksel baktagir, yansımalar, lorena mc kennit, enya ve zamfir de eklendiğinde sabahtan akşama değin çay içip kitap okuamaya müsait ortam oluşturan müzikleri doğuran gruptur..
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük