sözlük ortamlarında sıkça rastladığımız japon askerleridir. bilmek bir yana, günlük kullanım alanı bu kadar geniş olan kuralları öğrenmeye çalışmak bile fazladır bu tek hücreli varlıklar için.
Bu ek gelenekleşmiş olarak ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumlarına uyar: Kaldı mı? Sen de mi geldin? Olur mu? insanlık öldü mü?
Soru ekinden sonra gelen ekler, bu eke bitişik olarak yazılır: Verecek misin? Okuyor muyuz? Çocuk muyum? Gelecek miydi? Güler misin, ağlar mısın?
Bu ek sorudan başka görevlerde kullanıldığında da ayrı yazılır: Güzel mi güzel! Yağmur yağdı mı dışarı çıkamayız.
UYARI: Vazgeçmek birleşik fiili, mi soru ekiyle birlikte kullanıldığında iki ayrı biçimde yazılabilir: Vaz mı geçtin? Vazgeçtin mi?
An itibariyle forum yapmaktan daha iyidir aslında denebilecek bir önermedir.Fakat şöyledir ki Türkçe için zararlı bir durumdur ; "-de" ve "-ki" eklerini kullanmayı bilmemek
bu insanlarin mal olmalarinin, bunlarin nasil yazilacagini bilmemeleriyle pek bir alakasi yoktur buyuk ihtimal. en azindan zorunlu bir iliski yoktur bu iki durum, olgu arasinda.
bi sekilde bu iki ozelligi bir arada toplamis insanlara denir.
-de'leri mi'leri, ki'leri yanlış yazanları terbiye etmek adına bkz şeklinde verildiğinde, yanlış yazanın psikopata bağlamasına neden olan canlıları barındıran tespittir. tehlikelidir, aman diyelim.
(bkz: höh)
(bkz: yaklaşmayın tanımlarım)
bilemiyebilirler bu çok da abartılacak bir durum değildir, hele ki mallıkla hiçbir ilgisi yoktur. kimse sözlüğü içinde kalmış bir şeyleri kusmak için kullanmasın. (bkz: sinirini başkasından almak)
cümle içinde "nokta"dan sonra boşluk bırakmayan kişilerin dahil olma ihtimallerinin yüksek olduğu gruptur. bilgisayarda yazarken nokta ya da virgülden sonra boşluk bırakılır.
doğru: ali ile ayşe evlendi. murtaza, hamza, mahmut isimli çocukları oldu. çocuklarının hepsi de şimdi tdk'da çalışıyorlar.
yanlış: ali ile ayşe evlendi. murtaza,hamza,mahmut isimli çocukları oldu.çocuklarının hepside şimdi tdkda çalışıyorlar...*
Eğer bir şeyi insanlara öğretme yolunu kafanıza koyup entry giriyorsanız ya da başlık acıyorsanız, insanlara hakaret etmeden veya kucumsemeden yapmanın yolu oldugunu hatırlatmak isterim. (bkz: hakaret dolu entry girmek) (bkz: hakaret dolu başlık acmak)
önemli olan yazılan yazının nasıl yazıldığı değil o yazıda ne yazıldığıdır.
hele ki insanları böyle bir konuda mallıkla itham etmek yeri gelir o sıfatı itham edene yapıştırır.
mal olmayan mallara örnektir.topu eğtim sistemine ve öğretmenlere atmak yanlış değildir.her sene gösterilipte hiç bir zaman öğretilemeyen şeyler arasında olması * öğretilmek istenmediğni sadece kafa karıştırılmak istendiğini gösterir.
mal kelimesinin yakışmadıgını dusundugum baslık. bazılarının kafası dile basmazken, matematige oldukca yatkın insanlar olabilir. ama bu bahane degildir, tabi dilimizi dogru ogrenmek sart.