son cümlesinde ironi yapan yazar.
--spoiler--
unuttuğum oluyordu(da) şimdi(de) hiç hata yapmıyorum.
--spoiler--
neyse de da bağlacını bilmemek ayıp değil ama bilinmesi her zaman faydalıdır.
doğru yazamayan doğru da anlatamaz. ben sadece bu "de, da" bağlacına değil anlatım bozukluklarına ve imlaya da taktım kafayı. burası yazarak iletişim kurulan bir ortam olduğu için bazı temel kurallara uymakta fayda var. burada yazamayanlar inanın bana dilekçe de yazamıyorlar. bakınız az önce tarafıma gelen bir dilekçeyi siz gençlerle paylaşayım.
"0000000000 nolu ali tüzel ... bölümü öğrencisiyim başka bir üniversiteye yatay geçiş başvurusu yapmış bulunmaktayım eksik evrak yüzünden şuan yapamıyorum benden disiplin cezası almadığima dair bir belge istiyorlar"
tüm kutsalım üzerine yemin ederim ki bu dilekçe harfi harfine bu şekilde geldi, ben sadece ismi değiştirdim. bu dilekçeyi veren genç ikinci sınıfta. Dilekçede bir tane noktalama işareti yok, talep bildirilmemiş ve sadece başına gelen olay anlatılıyor.
ez cümle, yazarak iletişim kurarken bazı basit kaideler vardır ve bunlara uymanız hem sizin okunurluğunuzu artırır hem ciddiye alınmanızı sağlar. nasıl ki on sene önce yazılanı okuyorsanız burada, on sene sonra da birileri sizin yazdıklarınızı okuyacak.
Yazar kisvesi altında dalya...lık yaparak kendini kanıtlamaya çalışan son nesil yazarın açacağı başlık. Sözlükte kimin neyi nasıl yapacağına sen karar vermiyorsun. Beğenmiyorsan gidebilirsin.
de-da bağlacını yazsada olur yazmasada olur.
neden mi?
örn: de - da bağlacını ayrı/bitişik yazdım da ne oldu, yazmadım da ne oldu?
bazan klavyenin azizliği veya önemsememe ya da yazılanı editleme eringenleği yüzünden böyle avamlık yapıyoruz.
çok da şey etmemek lazım, malumunuz; cehalet bulaşıcıdır.