Bugün Darüşşafakadan arandım. Darüşşafakadan burs aldığını belirten bir kardeşimiz, yaptığınız bağış için teşekkür ederim dedi, gelecek bayramımı kutladı kapattı. Ayıp bir şey ama bu tür şeyleri çok seviyorum. insan yaptığı iyi bir şey için teşekkür ve takdir edilmek istiyor. Belki ben hala çok çiğim ben istiyorum sadece bilmiyorum.
Çocuklara başarısına! göre yardım eden yardım kuruluşu. Yersen. Yardım dediğin başarıya göre verilmez. Karşılık da beklenmez. illa eleme olacaksa başarısızları alabilmen lazım. Ya da rastgele alacaksın. hem anne babasız hem zekasız çocuk daha çok yardıma muhtaçtır.
olmasada olur diye bir kampanya başlatmışlar. yardım topluyorlar. eyvallahta peki bu basketbol takımına harcanan milyonlarca euro ne oluyor? madem böyle bir kampanyaya ihtiyacınız var peki o zaman niye bu basketbol takımına milyon eurolar akıtıyorsunuz.
ben anlamıyorum arkadaş. bu ülkenin vicdanı ile bu kadar oynanmaz. herkes yardım ayağına götürüyor. bende yardım istiyorum. ilgilenene banka hesap numaramı verebilirim.
asıl amacı yetim veya öksüz başarılı çocukların eğitim hayatı boyunca desteklenmesi, cebine harçlık konulması, dil bilerek mezun olması olan cemiyet. ilk defa 2012 yılında annesini kaybetmiş olan çocukları da okula kabul etmişlerdir. Bu yıl 1050 civarında öğrencileri vardır..Geri planda ise istanbul'un çeşitli bölgelerinde kurulu rezidans şeklindeki bakım ve huzur evlerinde bağışçılarını misafir etmektedir..
Kuruluşu 1863 yılına uzanan ve o dönemin koşullarının yarattığı bir kurumdur. Kelime anlamı "Şefkat Yuvası" dır. Babanın ailenin tek gelir kaynağı olduğu dönemde sık sık yaşanan savaşlar, pek çok aileyi zor durumda bırakmıştı. Bu toplumsal sorun karşısında harekete geçen dönemin önde gelen devlet adamları, babasını yitirmiş ve okula gitme imkanı bulamayan yoksul çocuklar için Darüşşafaka'yı kurdu. Darüşşafaka, ilköğretim 3. sınıftaki çocukları sınava kabul ediyor. Sınavı kazanan babasını kaybetmiş ve maddi koşulları yetersiz çocuklara 4. sınıftan itibaren kapılarını açıyor. Lise bitimine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayarak, çok iyi bir eğitim fırsatı sunuyor. Kurum 1971 yılına kadar erkek çocukları eğitim için kabul etti. ilk kez 1971 yılında 77 kız öğrenci Darüşşafaka'ya alındı. Bugün ise 927 öğrencinin 391'ini kız öğrenciler oluşturuyor. Kız öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor ve son iki yıldır sınav birincileri kız öğrenciler arasından çıkıyor. Günümüzde anne kaybının maddi ve manevi yinden baba kaybından farksız, hatta daha da önemli olabileceği gerçeğinden hareketle Zekeriya Yıldırım'ın başkanı olduğu kurum başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da onayını alarak önümüzdeki yıldan başlayarak sadece babasını değil annesini kaybetmiş ve maddi durumu yetersiz kız ya da erkek öğrencileri bünyesine almaya başlayacağını açıkladı. Durum 14 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurulda netlik kazanacak. Hep kötü şeyler olacak değil ya, bu da güzel bir şey işte... Nihayet birileri görmüş eşitsizliği...
Tam tamına 8 yılımı geçirdiğim ve şu an git 8 sene daha oku deseler hiç düşünmeden evet diyeceğim, öğrencisine sanki kendi evladıymış gibi davranan muhteşem eğitim kurumu.
türk eğitimine en büyük katkıyı vermiş ve vermeyede devam eden sayılı okullardan biridir. en büyük farkı; babası olmayan fakir çocuklara eğitimde fırsat eşitliğinin de ötesinde bir şans sunması ve öğrencilerin de bu şansı en iyi şekilde değerlendirerek çok üst düzeylere gelebilmeleridir.