bugün

mor ve ötesinin büyük düşler albümünde yer alan güzel şarkı. asmayalım da besleyelim mi kısmında harun tekin kaşık çalmış, zaten fonda da bağlama gibi bir ses vardı. erdal'ı gördüm darağacında 16 yaşında ölürken nitekiiiiiiiiiiim......
rte yönetiminden birinin egerki türkiyede cumhurbaskani olursa gerceklesmesi cok yüksek olan olay.

(bkz: 27 mayıs 1960)
(bkz: 12 eylul 1980)
haftaya yemin töreni için ziyaretine gideceğimiz abimin bizim eve gelmesi durumu. biz uçakla gidecektik o tankla gelecek. artık bir tur verir.
(bkz: same old song)
C:\Turkiye>format *.*
en büyük gericilik, vatan hayinliğidir.
izmirli amatör bir hardcore grubu...

"ananı da al git", "gevrek" isimli ilginç parçaları var...

http://www.myspace.com/deeplarynx
(bkz: impact)
düsüncesi yüzünden ülkesini terketmeye mahkum birakilmis bir insani 25 yil boyunca annesinden, babasindan, ablasindan ayirabilecek güce sahip lanet. darbe gecer gider, ortalik sakinlesir, ama gene dönemez bünye, iskence gördügü günler aklina gelir. korkusundan dönemez.
türkiye de elektrik kesintisinden sonra en sık yaşanan demokrasi kesintisinin kısacası.
Ordunun yönetimi ele gecirmesidir...
DARBE hakkında yazılası maddeler
1 - türkiye'de demokrasiye 1960 ,1970 , 1980 ve 1998 de yapılan müdahalelerdir.
2 - kimisi avrupa rotasına , kimisi abd rotasına dönme amaçlıdır.
3 - 27 nisan 2007 'de de "bir gece ansızın gelebilirim,çökerim ,darbelerim" denmek istenmiştir.
4 - hep türkiyenin iyiliği için yapılmıştır fakat çok büyük zararlara yol açmıştır.
5 - siyasetin simaları beslenmeyip asılmıştır fakat darbenin simaları yargılanamamış ve el üstünde tutulmuşlardır.
teröriste Sayın deyip ulu şehitlerimize kelle diyen adamın 2.kez başbakan olduğu ülkede yapılması çok yerinde olacak olandır. bundan daha kötüsü olamaz çünkü.
ensest ilişki. **
http://www.youtube.com/watch?v=OsqN59PirJA
(bkz: darbeli matkap)
demokrasiyi zor kullanarak kesintiye uğratmaktır...
günümüz şartlarında demokrasi çok yıpranmıştır,5 yıldır ülke aynı tek parti tarafından yönetilmektedir,tv de hemen hemen gerçekleri yansıtan hiç bir haber yoktur, işyerlerinin çoğu ramazanda öğle yemeği bile vermemektedir, malezya-iran muhabbetleri dönmektedir, akplilerin bıyık altından güldükleri bu muhabbetlerin günü gelince toplum olarak hepimizin canını yakma ihtimali vardır..ama nedense hala en korkulan aman aman olmasın denilen tek darbe askeri darbe olarak gözükmektedir(!)
kasvet ve hüzün yüklü kelime.
1. Bir şahsiyetin sevgilisini aldatması büyük bir darbedir. hele aldatan kızsa bu darbe en ağır versiyonunu almıştır. Ölmeden unutamazsın.

2. Fiziksel anlamda bir cisimle alınan darbedir. Muhtemelen ağrı yapsada kısa sürede geçer.

3. Devlet'in devletlikten şaşması durumunda askeriyenin meclisi basması her bişeye el koyması durumudur. Hala etkisi devam etmekte olup türkiye devleti'nin alacağı bir ikinci darbeye daha nasıl dayanırız ? dediğimiz andır.
demokrasinin katli ve zorbalıkla yönetimin ele geçirilişi.
harika bir mor ve ötesi şarkısı. göndermeler olsun,tespitler olsun eksiksiz. müziği de çok hoş.
(bkz: oldu aramızdasın)
(bkz: ahmet san tarzı entry girmek)
(bkz: kendine ayar veren yazar)
Yonetmenliğini Elif Savas'ın yaptığı, 1960, 1971, 1980 darbelerini ve 1997 askeri mudahalesini konu alan bir dokumanter film... toplam süresi 2 saat 37 dakika civarındadır...

--spoiler--
Darbe; 1920'lerde Ataturk tarafindan yaratilan ordu kontrolu altinda demokratik sistemi, ulkenin politik ve kulturel hayatinda askeri kuvvetlerin yerini, herbir darbenin sebep ve sonuclarini, Guney Amerika darbelerinden farklarini ve militer demokrasinin gelecegini inceliyor.

Darbe filminde bir adet dahi anlati veya sonradan hazirlanmis film bulunmamaktadir. Bunun yerine film aktivistler, politikacilar ve askeri liderlerin roportajlarini askeri harekatlar ve sokak gosterilerini gosteren olaganustu ozel arsiv goruntuleri ile birbirine ormektedir. Bu yontem, Turkiye'deki bugunku cesitli tartisma ortamlarini, birbirinden kokunden farkli gorus acilarini bir anlaticinin filtresinden gecirmeden gostermeyi sagliyor. Boylece film konusuna sadik kalarak seyircisine hukumet, askeri kuvvetler ve asiri uclarin yikici ayriligini gorsel olarak tecrube ettirirken, sadece "kisa haber" olmaktan oteye giderek, kucak dolusu bilgi veriyor.

Filmde konusanlar arasinda eski Saglik Bakani, Ic ve Disisleri Bakanlari, anayasa yazarlari, Meclis uyeleri, Cumhurbaskani ve Basbakan danismanlari, ordu mensublari, darbe liderleri, istihbarat ajani, yayinevi sahipleri, parti liderleri, aktivistler, eski idam mahkumlari ve bilim adamlari bulunmaktadir.

Filmde bulunanlarin bazilari daha once deneyimleri hakkinda hicbir yerde konusmadilar. Yapimcilar ilk kez farkli taraflardan politikacilari ve hatta asiri uclari biraraya getirerek uluslararasi onem tasiyan konularda konusturdular.

Herseyden onemlisi DARBE dunyayi degistiren olaylarin bir sozlu tarihi. Seyirciler olaylari olaylarin ortasinda bulunmus olanlarin agizlarindan dogrudan duymak olanagina sahipler. 1960 darbesine katilanlarin pekcogu 80. yaslarini coktan gectiler, bu film onlarin yasadiklarina pencere aciyor ve dusuncelerini muhafaza ediyor. Daha simdiden dort konusmacimiz aramizdan ayrildi: General Muhsin Batur (filmin cekiminden az sonra Istanbul'da Florence Nightingale Hastahanesi'nde dogal sebeplerden oldu), Gazeteci Raif Ertem, Anayasa Hukuku Profesoru Bulent Tanor, ve Gazeteci Ahmet Taner Kislali (filmin tamamlanmasindan hemen sonra evinin hemen disinda bir bomba ile olduruldu).

Daha once hic gorulmemis fotograflar, dokumanlar, ses bantlari, haber yayin organlarindan ve kisisel arsivlerden saglanan filmler bu dokumanterin bel kemigini olusturuyor. Filmde 1910'lardan bir Osmanli Pasasi'na yapilan toren, 1930'lardan Ataturk'un halka hitabi, Basbakan Menderes'in asilmasiyla sonuclanan askeri durusmadan goruntuler,1960 darbesinin lideri Turkes'in konusmasi, olume mahkum edilen ogrenci lideri Deniz Gezmis ile ilgili klipler, 1970'lerden 1 Mayis sokak gosterileri ve bombalanan kahvehaneler, 1980 darbe anonsu ve 1983 secimleri, 1995'te Refah Partisi'nin yukselisi, 1997 muhtirasi, Refah Partisi'nin kapatilmasi ve 1998'de ordunun basina verdigi brifinglerden goruntuler bulunuyor.

DARBE politik aciliyetlerle yuzyuze bir ulkede abstrak ideallerin (ornegin "konusma ozgurlugu" ve "insan haklari") ne dereceye kadar uygulanabilecegini arastiriyor. Bu haklar kagit ustunde var olsalar dahi, tehlikenin cok yuksek oldugu bir ulkede bunlarda israr etmenin pratik akibetleri var: filmde yer alan bir konusmaci bir bombayla olduruldu, bazilari yazdiklari yuzunden hapse atildilar; baskalari Uluslararasi Af Komisyonu'na baslarina gelenleri anlattiklari icin cezalandirildilar. Ayrica film bir ulkenin demokratik sistemini korumak icin anti-demokratik yontemlere basvurmasindan dogan pratik ve etik problemleri inceliyor. Bu karisiklik hem ulke capinda: ordu politikaya karisiyor, hem de uluslararasi capta: ulke kendi ihtiyaclarini dis ulkeler ve dis guclerin cikarlariyla dengelemek zorunda kaliyor.
--spoiler--
türkiye tarihinde üzüntü verici, can yakıcı, öldürücü tek olaydır. "askeri cunta" terimiyle de adlanır.
yakın bir gelecekte olmasını beklediğimiz ve kınalarımızı hazır ettiğimiz olay.