darbe yönetimiyle hiç bir halkın ''insan''olma standartlarını yakalayamadığı insanlık tarihinde çok acı bir şekilde görülmektedir, bu zihniyeti savunan insan evladının tarihi bilmediğini söylemek oldukça gerçekçi olur.
kısaca tarihi ve devletlerin siyasi yapılarını incelemesi tavsiye olunur.
demokrasi, demokrasiyi ilke edinmiş, en yüce amaç olarak görmüş kişilerin elinde ve bağımsız kurumlar ve halk tarafından denetlenebilir durumdaysa kesinlikle yanlış önermedir..
ancak bunun yerine, almanya'da hitler örneğinde ve pek tabii memleketimize ait bazı tarihsel tecrübelerimizde de gördüğümüz üzere, demokrasiyi son amaca giden yolda bir araç görüyorsa bazıları -ki halen nesilleri tükenmemiş görünüyor-, darbe bir ilaç olmasa bile, belki biraz kötümser bir bakış açısı ile; bazen yılana sarılmaktan başka çare kalmayabiliyor.. darbeler ekseriyetle, çok kötü sonuçlar doğurmuştur ancak istisnalar vardır, kaideyi bozar mı bozmaz mı bilmem? mayıs'ta yaklaştı hani..
demokrasilerin amacindan sapip kotu yola girmesi, bazi kesimlerin demokrasi adi altinda kafasina gore is yapmasi, demokrasinin hastalanmasidir. darbe de bu hastaligin en ileri halidir. bu ileri fena hali goren halkin, artik birseyler deme zamaninin geldigini anlamasi akabinde darbeyi yapanlari ait olduklari yere gonderip artik uzun zamandir gazoz demokrasisi olan demokrasiyi restore etmeleri ile sonuclanir. bir nevi darbe ilac olmus olur.
ulen bu kadar kivirdim, yine de bu lafi savunamiyorum arkadas!