şimdi burası "milletin ne giyeceği sizi ilgilendirmez", "size ne kardeşim" diyen hümanistlerle dolacaktır fakat bu durumu tarafsız olarak inceleyelim;
türbanın takılış amacı nedir?
- örtünmek, saçları gizlemek, erkeklerin bakışlarından ve dikkatlerinden kaçınmak, bu vesileyle günaha sebebiyet vermemek. (varsayımsal yaklaşım)
bu bağlamda söz konusu kızımız hem türban takıp hem de erkeklerin dikkatini çeken türden daracık, vücut hatlarını cesurca ortaya çıkaran bir kot pantolon giyiyorsa, bir yerde hata yapıyor demektir.
Daracık kısacık şeyler giyip, göğüs dekoltesi açıp, kırmızı ojeler ve neon renkli eşarplarla kombin yapan, aşırı makyajı ve topuklu ayakkabıyı da eksik etmeyen, tabii ki çoook namuslu (!) Kızımızdır. Yirim.
çakal filminde ismail hacıoğlu'nun sevgilisini canlandıran kızdır. ismail hacıoğlu filmde sevgilisinin kendisiyle kaçmasını istiyor. kız kabul etmeyince, ismail hacıoğlu durur mu patlatıyor lafı;
"götte daracık pantalon, kafada türban ne skim işse!"
tesettürün ne oldugunu bilmeyen kızdır. bir de bunun makyaj yapıp oje sürenleri var ki agızlarına kürekle vurmak gerekir gerçekten tesettürlü olanların da adını kirteliyorlar.
dinen, türbanının içine fes giyerek veya saçlarını toplayarak kafasını uzaylı kafasına çevirenden farklı değildir. konuyla ilgili hadis:
ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar allaha taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. başları deve hörgücü gibidir. bu gibi kadınlar, cennete girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennetin kokusu kadar uzak mesafeden hissedilir.
Muhtemelen ailesinin, mahallesinin baskısı yüzünden başı kapalıdır, öylece bir ara yol bulmuştur kendine. Zaten içinde yoktur, fakat baba ağır basar bazı ailelerde. "Yok yeaaa banane" diyemezsiniz öyle gönlünüzce. Bazı aileler baba odaya her girdiğinde ayağa kalkar mesela biliyor musunuz? Evet, tuvalete gidip gelince bile. "Aile kültürü" dediğimiz şey her ailede farklıdır. O yüzden kendi bildiklerinizle yargılamaya kalkarsanız böyle mavi ekran verirsiniz.
Ya da hayatı boyunca yalnızca başı kapalı insanlar görmüştür bu insan, ailede, mahallede, hısım akrabanın köyünde. Sonra şehre geldiğinde şehirli gibi giyinir, ama hayatı boyunca çevresinden gördükleri neticesinde başının kapalı olması o kadar normaldir ki onun için, gerek bile duymaz açmaya, farkına varmaz hatta. Her mahallenin, her köyün kültürü farklıdır. O yüzden kendi bildiklerinizle yargılamaya kalkarsanız böyle mavi ekran verirsiniz.
Her şeyin öyle siyahla beyaz olmadığına güzel bir örnektir bu kızımız. Toplumda bolca bulunur. Acıkınca yemek yer, uykusu gelince uyur, espri iyiyse güler. Bir farkımız yoktur.