izlemiş olduğum en berbat türk filmlerinden birisiydi ki verdiğim sinema parasına çok üzülmüştüm hala üzülürüm.bir bakıma da iyi olmuş Savaş Ay bundan sonra yönetmenlik falan denemedi başrol de oynamadı iyi de oldu.
daha düne kadar 27 nisan muhtırasını sahiplenen ancak ergenekon soruşturmasında içeri alınma sırasının kendisine geldiğini görüp iki gündür "öhm ne muhtırası, hani nerede? yok öyle bi'şey" diye döndükçe dönen bugünün kadıköy amigosu yaşar büyükanıt için fatih altaylı'nın yaptığı benzetme.
Aşağıdaki linkte iki dansöz var. Adam kadından daha güzel dans ediyor. Bunlar Arap. Adamın giydiği kıyafet sanki yöresel bir giyisi gibi. Bu da gösteriyor ki bizde göbek dansı denilen dans onların folklörik dansı.
Serap Demirtürk'ün ne umdum, ne buldum diye düşündüren şiiridir.
Dansöz
-ter mi ki...-
uçup gitti sözler
--düşler
---yeminler...
sele karıştı gülüşler
---umutlar
---sevgiler...
toprağa gömüldü sevda
----hayal
----gençlik...
savruldu rüzgar,
ağladı bulut,
yok oldu güneş,
karardı gün,
umut oldu gece...
kıvrak dansıyla
-dumanlar içinde kadın,
--uğultular içindeki müzikle
---dakikalarca raksetti...
hayran bakışlar eğlendi
----coştu
----alkışladı...
kadın bir eli göğsünde
--bir eli eteğinde
--selam verdi eğilerek
ve terine karışan
--gözyaşlarını sildi.
aslında ciddi bir dans dalı olarak bakılmalıdır da cinselliğe hitap ettiği de bir gerçektir. cinzellikle sanat yanyana olur mu olmaz mı bilemem ama şu bir gerçekki dansöz olmak için önce uygun fizik sonra da içten gelen bir eda gereklidir. orayı burayı sallamakla sadece itici olunuyor, görüyoruz tv. lerde.
he bir de dans ederken gülen dansöz olmaz. işin özü arabesk. acı, hüzün ana temadır.
Dansözün asıl Türkçe adı 'çengi' dir. Dansöz dans esnasında yılan, kılıç, peçe, sopa gibi çeşitli araçlar da kullanabilir. Bu kullanılan araçların hepsinin ayrı birer anlamı vardır. Ancak genelde büyüyü ve ilkel insanın korunma amacını simgeler. Oryantal ile dansöz( kadın dansçı), kadın vücudunun kıvraklığını ve estetikliğini bize en iyi şekilde gösterir.
Bir zamanlar A Takımı adlı televizyon programıyla ekranlarda fırtına gibi esen, herkesin "Savaş Abisi" Savaş Ay, bu defa şansını beyaz perdede deniyor. Deneyimli fotoğrafçı ve gazeteci Savaş Ay'ın yönettiği bu ilk sinema filmi, romanların kendilerine has dünyasını ve yaşam tarzını aşk, nefret ve ölümün kolkola geçtiği bir öykü içinde sunuyor. Yine televizyondan tanıdığımız şovmen Beyaz "Beyazıt Öztürk"ün yanı sıra oyuncu kadrosunda, Çolpan ilhan gibi kıdemli bir isim ve Türk sinemasının son dönem en önemli oyuncularından Fikret Kuşkan rol alıyor. Yönetmen Savaş Ay da oyuncu olarak kadroya eşlik ediyor. Filmin öyküsündair yapımcının söylediklerine kulak verelim: 'Çok ünlü bir dansöz var. ismi Cobra. Kim izliyorsa inanılmaz etkileniyor. Bir gün sevdiği adam tarafından vuruluyor ve kötürüm kalıyor...'
Filmin afişi, geçtiğimiz yıllarda yitirdiğimiz büyük karikatürist Turhan Selçuk imzasıyla dikkat çekiyor...
izlediğim en berbat filmlerden biri ,diğeri de kanalizasyon. erotizmde bile bir estetik olur, bu düpedüz porno. asılmak için malzeme arayanlara iyi bir seçenek.