çoğu zaman pompanın türünden kaynaklanan durum. evde üzerine abana abana pompalanmasına rağmen su vermeyen bir damacana, misafirliğe gidildiğinde 3 kere pompalanmasına rağmen küçük çapta bir göl oluşturabilir.
suyun yer çekimine yenik düşmesi sonucu, hele de kış günüyse ve misafirlikteysek çoraplarımızı da ıslatarak umut sarıkaya tipi mutsuzluk tanımlarında yer alacak olaydır.
çözümü bulunduğunda insanı neşelere gark eden olay.
abilerim, ablalarım, kardeşlerim... elimde görmüş olduğunuz bu fikir sayesinde artık damacanadan su almak işkence değil, bir zevk haline gelecek. dünyanın bütün meşhurları bu yöntemle damacanadan su alıyor. ingiltere kralı, rahmetli başkan kennedy, taçsız kral pele, bakenbauer, kaleci mayer, nadya komanaçi, brigitte bardot, fenerbahçeli cemil... hepsi şöhretlerini bu yönteme borçludurlar. evet, denemesi bedava; hem de hiç para vermeden. şimdi iki dakikada, susuz sabunsuz bu iş hallolacak. bakın abiler, siz damacananın üzerindeki o pompaya istediğiniz kadar abanın... abanın abanın... su tüm kuvvetiyle oluk oluk gelirken siz bardağınızı doldurun. baktınız fazla su geliyor, hemen bardağı pompanın ağzına dayayın. yani o pompanın ucundaki boru bardağın içine girsin... evet evet müsade edin girsin. borudan çıkmaya çalışan su bardaktaki suyla buluştuğu anda kendini geri çekmeye başlayacaktır. hatta bardaktaki suyun bile eksildiğini gözlemleyebilirsiniz, korkmayın. hee olur da bu yöntem sizin evinizdeki damacana pompasına yabancı gelirse, ortalık biraz ıslanabilir. ama telaş yok, yerdeki sular için harika mutfak bezleri satıyoruz.*
(plöp plöp plöp plöp)... ve su taşar. insanın içinde bir şeyler depreşir. korku, heyecan, stres... yo yo tarifi yok bu duygunun. öyle bir duygudur ki bu inatla bardak ordan çekilmez. suyun bardağın kenarlarından taşması izlenir.