sokrates'in varisi büyük türk filozofu aysun kayacı'nın çok derin ve mantıklı sorusudur. cevabı öğrenmek için günümüz türkiye'sine bakılabilir. saygıyla anıyorum büyük filozofu..
Küçümsemek için söylemekten ziyade, köy de veya kırsal da yaşayan insanlarla, metropoller de yaşayan insanların, hayattan beklentilerinin ve gundemlerinin farklı olusunu anlatır.
Sözün sahibi Aysun Kayacı Yeditepe Üniversitesi Tarih bölümünden mezundur.
Tarih Bilimini Niçin Öğrenmeliyiz? Konusu hakkında bize öğretilen ve araştırmaların çıkacağı yegane sonuç aşağıda ki gibidir;
-
Tarih, geçmişteki vakalara dair bilgilerin toplanması, keşfi, bütünlemesi ve arz edilmesi bilimidir. Tarih biliminin amacı geçmişte vuku bulmuş olaylara dair bilgilerin toplanarak bu bilgilerin keşfi, bir araya getirilmesi ve sunulmasıdır.
Tarihi öğrenmek, benliğini, davranışlarını belirleyen tarihsel bilgi mirasının kökenlerini bulup çıkarmak açısından, yani kendini bilmek açısından çok önemlidir. Tarihi öğrenmek demek, dünden bugüne gelmene neden olan vakıaları ve süreçleri bilmek demektir. Geçmişimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tarihi öğrenmeliyiz.
-
Bu durumda kandırılanlar (bkz: akp lilerin sürekli kandırılması) aynı zamanda çiftlik bank mağdurları ile kesişmektedir. Seçim sonuçları haritasını gözünüzün önüne getirdiğinizde, ülkece içinde bulunduğumuz mevcut durumu hesap ettiğinizde söylenen laf kesinlikle uzun bir denklemin formülize edilmiş halidir.
Cem Karaca'dan sahibi geldi adlı parça buraya güzel gidiyor.
Sen ülkedeki halkım savaştaki askerim
Ekinim ve ekmeğimsin. Sen üretenimsin
Birisi söylemişti hatta bir zamanlar sen efendimsin
Ve bu bizans eskisi şehir
Ve bu bizans eskisi utansın kendi kimliksizliklerinden
Siz uğruna neler çektiklerimiz
Bana göre vallahi hoşgeldiniz.
Kendini beğenmişlik sendromudur. Ülke bir sıkıntıya gidince o dağdaki çoban veya çiftçi tarlasını yakıp uçakların uçmasını engellediler. Beğenmediğiniz o adamın yüreğinin kıvılcımı olamam.
Hiç kimseyi küçümsememek gerek. Nitekim eğer dağdaki çoban olmasaydı sen evinde et yiyemeyecek bundan ötürü vücudunun ihtiyaç duyduğu besinleri alamayacak ve bundan mütevellit sağlık sorunların baş gösterecek hemen hastalacaktın. Aslında tüm alanlarda çalışan insanlar tıpkı bezin zinciri gibi herbiri zincirin bir halkasını oluşturuyor. Eğitim noktasına gelecek olursak kime göre neye göre o halde asgari ücretli vatadaş eğitim görmemiş vatandaş işletme mezunu vatandaş da bu kapsama girsin . Skalayı istediğiniz gibi de genişletebilirsiniz bu denli ucu açık ve çok göreceli olan bu konu bana kalırsa hep bir ütopya olarak kalacak.