d vitamini eksikliği

    29.
  1. pek çok insanın muzdarip olduğu vitamin eksikliği.
    güneşe çıkmam yasak olduğundan bende de var. yorgunluk, saç dökülmesi gibi sevimsizlikler yaşatıyor. besinlerden yeterli miktarda almak çok mümkün değil o yüzden ilaca başvurmak en kolay çözüm.

    belirtileri sizde de olabilir ama tahlil yaptırmadan ilaç kullanmayın.
    8 ...
  2. 23.
  3. Devit mevit kimse kan tahlili yapmadan o işlere girmesin çok yüksek vitamin ihtiva ediyor.

    Onun yerine solgar kapsul d3 vitamini kullanın.

    100 tane var kışın d vitamini konusunda en guvenli takviye.

    Öburü ilaçtır. Zehirlenme bile yapabilir.
    7 ...
  4. 19.
  5. sadece gunesten alinan bir vitamin degildir. eksik olmasinin nedenlerinden biri yanlis beslenmeden kaynaklidir.
    bol sut, yogurt,peynir, ayran, yumurta, balik cesitleri, hayvansal yag, sakatat ve ev tursusu tuketin.
    gunes olsun olmasin disari cikin yuruyun.

    gecmis olsun.
    6 ...
  6. 14.
  7. Depresyona sebep olur.
    Fazlası da böbrekleri zorlar.
    Düzenli ölçüm yapılmalıdır.
    6 ...
  8. 24.
  9. ne yazıkki dışarıdan alınan hiçbir takviye d vitamini eksikliğini düzeltemiyor. vücudumuz d vitamini ihtiyacının %90'lık bir bölümünü güneşten karşılıyor. böbreklerimiz ve deri güzel bir çalışma ile güneş ışığıyla alınan d vitaminini aktif hale çevirip vücudumuzun kullanmasını sağlayıveriyorlar, sağolsunlar.
    d vitamini kalsiyum ile ilişkili olduğu için, yani alınan d vitamini barsaklardan kalsiyum emilimini de arttırığı için d vitamini eksikliği dolaylı yoldan kalsiyum eksikliği yapmaktadır. bu yüzden mevcut şikayetler de daha çok kalsiyum eksikliğine bağlı gelişir. kendini yorgun hissetme, ağız kuruluğu, kabızlık, hareketlerde kısıtlılık vs bu şikayetler kalsiyum eksikliğinin akut belirtileridir. kronik dönemde kemikler etkilenir. vücut kalsiyum eksikliğini, parathormon ile kemiği rezorbe ederek karşılamaya çalışır. kısa vaadede bu mümkün olsa da uzun vaadede vücut kalsiyum eksikliğini karşılayamadığı için kronik dönemde kemiklerinizdeki kalsiyum mineralizasyonundan da olursunuz. kemikle ilgili şikayetler kısa vaadede kemik ağrısı, uzun süre ayakta duramama gibi semptomlar vermekle birlikte ağır vakalarda kolay kemik kırıklarına kadar varabilen şikayetler oluşturmaktadır.
    işin özeti; d vitamini önemlidir. güneşe çıkın.
    6 ...
  10. 21.
  11. kilo vermenizi engelleyebilecek eksikliktir.

    efenim günlük 400 u d vitamininin kanserden koruyucu etkisi üzerine çalışmalar yapıldığı da biliniyor.

    bazı insanlar güneşi sevmiyorlar falan güneşten kaçmayın yahu güneş iyidir. bu hususta güneş gözlüğü kullanımının azaltılması gerektiği dahi söyleniyor.
    5 ...
  12. 27.
  13. tahlillere göre 13 çıktı benim. meğer saç dökülmesi, saç kırılmaları, halsizlik falan hep bu vitaminin eksikliğinden kaynaklanıyormuş.

    not: iki ay kullanmam üzere ilaç verdi doktor. tadı diğer d vitaminlerine göre iğrenç.
    5 ...
  14. 11.
  15. d vitaminini boyun ve göğüs alır. öğlen güneşinde alınır, açık tenler 5 esmerler 10 dk dursa yeterli.
    5 ...
  16. 28.
  17. Eczaneden Devit-3 ampul alıp ekmeğe döküp yiyebilirsiniz fakat doktor kontrolünde almanız tavsiye edilir. Vücuttan atılması zor diye biliyorum.
    3 ...
  18. 38.
  19. d vitamini, her bünyede eksikliği sık yaşanan vitaminlerden biridir. Kemik, kas ve eklemler için hayati öneme sahiptir. Sadece güneşle almak mümkün olamıyor maalesef. Çünkü depolarımızın ortalama ömrü 3-4 ay arasındadır. Yazın ne kadar doldurursanız doldurun, kış aylarında noksanlık yaşatır. Ayrıca her cilt, d vitaminini güneşten yeterli oranda alıp ememez! Yani uygun saatlerde güneşlenseniz de çok az vitamin almış olabilirsiniz!

    Emilim sorunu yaşayan; güneşlendiği ve iyi beslendiği halde vitamin değerini yükseltemeyen çok fazla kişi var. Bu yüzden kan tahlili sonrası, eğer güneş size fayda sağlamıyorsa takviye kullanmak lazım. En iyi etkileşim için güvenilir markaların d3 + k2 damlasını kullanmak gerekir.

    Referans değerleri:
    <10: yoğun eksiklik.
    <15: tehlikeli sınır.
    <20: eksiklik.
    30> normal.
    50> ideal. (Üst sınır 100'dür)

    Kolay yükselebilen bir vitamin olmadığından, yoğun eksiklik seviyesinden ideal olana çıkmak yıllar alabilir. 100'ün üzeri "hipervitaminoz" yapar.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük