Bilimsel olarak dünya yuvarlak olamaz.
Dünya yuvarlak olsa denizlerin üstümüze dökülmesi gerekirdi.
Biz bilimsel konuşuyoruz efenim. Sizin gibi dünya yuvarlaktır diyip kafadan atmıyoruz.
yerçekimi bir şey vardır ve uzayda aşağı yukarı diye bir yön yoktur.
denizler dökülemez ve dünya geoid bir gezegendir.
aşağı yukarı doğu batı gibi kavramlar dünya için belirlenmiştir.
Her şey birbirini çeker.
Bütün cisimler birbirini çeker. Sınıfımızda bulunan herkes, odamızda bulunan her şey, Dünyadaki her şey, kısaca kâinattaki her şey birbirini çeker. Dünya da üzerinde bulunan her şeyi kendine çeker. Hem de her şeyi merkezine doğru çeker.
Küçük cisimler arasındaki kuvvet az olur. Kalemimizle defterimiz arasındaki kuvvet az olduğundan birbirlerine doğru gitmezler. Dünya ise, üzerindeki her şeyden çok büyük olduğundan her şeyi kendine kuvvetlice çeker. Aslında biz de Dünyayı kendimize çekiyoruz ama Dünya ağır olduğundan o bize değil, biz ona doğru gidiyoruz. Bunu anlamak için şöyle bir deney yapın. Bir ipin ucundan babanız diğer ucundan siz tutun. Sonra bakalım kim kime doğru gidecek?
Dünyanın kütlesi çok olduğundan bizi kuvvetlice çekiyor, onun için çok yukarılara zıplayamayız. Ayın kütlesi ise az olduğundan üzerindeki cisimleri daha az kuvvetle çeker. Bu yüzden Ayda astronotlar daha fazla zıplayabiliyorlar.
dünyanın düz olduğunun farkında olmayan geri zekalılardır. o bir nevi nasa'yı peygamber diye görür. nasa resimleri dayatır, aleyhisselam demişse doğru demiştir diyerek peşin peşin kabullenir. yobazdır aynı zamanda.