okuyanın hayal gücünü ölçmek ve o noktaları okuyucuya doldurtmayı sağlamak için yapılan eylemdir.ancak okuyucunun hayal dünyası genişse üç nokta yeterli gelmeyebilir.
ilkokulda türkçe derslerinde öğretilen olaylardandır. bu noktaların nereye gideceği, kimin kimin üstüne konacağı hiç bilinmez. pozisyon zenginliğine sahiptirler.
türkçe kıtlığını şiirselleştirerek süslemeye çalışan embesil zihniyetin aktivitesi. cümleye yüklem bulamadım bas üç nokta, devamı var manası katalım bas üç nokta. bu mudur, budur... *
devrik cümleleri taçlandırma amaçlı yapılandır. kendisini romantik sanan yazarlar çokça kullanır. sanki böyle tüm kuralların dışındaymış da, kimsenin düşünmediği yasak düşünceyi açıklamış, sonunu getirememiş gibi. aşktan sevgiden bahsedenler, ruh halini belirtmek için de kullanır bu noktalama işaretini.
"fütursuzca sevmiştim onu... tüm umarsızlığımı kalbine döşedim, duvarlar üzerime gelmeye başlamıştı... artık yoktu o... hepsini yemiştim, çikolatalı pastam benim... anne kola var mı?" gibi.
gördüğünüz bi' başlık sonucu gaza gelip bir hışımla yazdığınız entry'nin, istediğiniz gibi olmaması neticesinde, aslında başka bir şeylerde diyecektim demeye getirmek için yapılan eylemdir.